30/9/10

Το Ακρωτήρι Του Φόβου (1991 – Cape Fear)

Γιατί στις 100: Επειδή είναι μια ταινία για το φόβο και την ανησυχία, που πάνε να διαλύσουν μια οικογένεια. Μια ταινία χωρίς ήρωες, αλλά με ανθρώπους που έχουν αδυναμίες και έρχεται κάποια στιγμή που θα δείξουν και τους κακούς εαυτούς τους. Ένα ψυχολογικό θρίλερ, με καθηλωτικές ερμηνείες από τον Ντε Νίρο και τον Νόλτε, σε ρόλους που στο αρχικό φιλμ του 1962, είχαν παίξει οι Ρόμπερτ Μίτσαμ και Γκρέγκορι Πεκ, οι οποίοι εμφανίζονται και σ’ αυτή την ταινία ως συνήγοροι των δύο πρωταγωνιστών.
Υπόθεση: Ο Μαξ Κάντι, ένας καταδικασμένος σε 14 χρόνια φυλάκιση, μετά την έκτιση της ποινής του, επιστρέφει και γυρεύει εκδίκηση από τον δικηγόρο του Μπόουντεν, για τον οποίο θεωρεί ότι δεν τον είχε υπερασπιστεί όπως έπρεπε. Στην προσπάθειά του να αμυνθεί και να σώσει την οικογένειά του, ο δικηγόρος Μπόουντεν, θα κάνει ενέργειες που θα τον φέρουν σε αντίθεση με το νόμο. Έτσι θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει μόνος του τη μανία του Μαξ Κάντι και η σύγκρουση θα είναι ολέθρια.
Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορτσέζε
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Νικ Νόλτε, Τζέσικα Λανγκ, Τζουλιέτ Λιούις, Μάρτιν Μπάλσαμ, Ρόμπερτ Μίτσαμ, Γκρέγκορι Πεκ