18/10/24

Η ηλιαχτίδα μου - My sunshine

Μια χαμηλών τόνων και υψηλών συναισθημάτων ιστορία, για τρεις χαρακτήρες που βρίσκουν παρηγοριά και συντροφικότητα ο ένας στον άλλο μοιραζόμενοι έναν όμορφο «συναισθηματικό χορό», προτού έρθουν αντιμέτωποι με τον υπόλοιπο κόσμο και την ασχήμια που μπορεί αυτός να φέρει.
Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η νωχελική ζωή περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή των εποχών. Ο ερχομός του χειμώνα σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για χόκεϊ επί πάγου στο σχολείο, αλλά ο μικρός Τακούγια, παίκτης στην ομάδα του σχολείου, δεν ενθουσιάζεται καθόλου με αυτήν την ιδέα. Το πραγματικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη Σακούρα, ένα ανερχόμενο αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ, η οποία τον μαγεύει με τις ικανότητές της. Ο προπονητής και πρώην πρωταθλητής Αρακάουα προσέχει το ταλέντο του Τακούγια, βλέπει το ενδιαφέρον του για την Σακούρα και αποφασίζει να τον προπονήσει μαζί της για έναν επερχόμενο διαγωνισμό πατινάζ. Όμως το ενδιαφέρον του, για ένα αγόρι πάνω σε ένα θεωρούμενο «κοριτσίστικο» άθλημα, παρεξηγείται από τη μητέρα της Σακούρα…
Ο σκηνοθέτης συνθέτει μια ασυνήθιστη ιστορία ενηλικίωσης επιμένοντας στην σχέση των δυο παιδιών και του προπονητή τους που διακρίνει ταλέντο στην κοπέλα στο καλλιτεχνικό πατινάζ αδιαφορώντας για τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις προκαταλήψεις και τα ταμπού και έχει δημιουργήσει ένα εικαστικό διαμαντάκι υπογράφοντας το λιτό από διαλόγους σενάριο, τη διεύθυνση μιας υπέροχης φωτογραφίας και το μοντάζ.
Να σημειωθεί ότι η ταινία συμμετείχε στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών και στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα.
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 17/10/2024
Είδος: Δράμα, Αθλητικό, 100΄
Χώρα: Ιαπωνία, 2024
Σκηνοθεσία: Χιρόσι Οκουγιάμα
Παίζουν: Κεϊτάτσου Κοσιγιάμα, Κιάρα Νακανίσι, Σοσούκε Ικεμάτσου
Διανομή: Rosebud.21