27/8/23

Ποια είναι η Έριν Κάρτερ; - Who is Erin Carter?

Μίνι δραματική, αστυνομική σειρά, Αγγλο-αμερικανικής παραγωγής, με κεντρική ηρωίδα την Έριν Κάρτερ (Εβιν Αχμάντ), μια Βρετανίδα δασκάλα που ζει στην Ισπανία με την κορούλα της Χάρπερ (Ιντικα Γουότσον) και τον άνδρα της Τζόρντι (Σον Τιλ) γιατρό σε νοσοκομείο. 
Η Έριν τυχαία εμπλέκεται σε μια ληστεία σούπερ-μάρκετ κατά την οποία καταφέρνει να εξουδετερώσει τους ληστές σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς και δημιουργώντας ένα θρύλο γύρω από το όνομά της για τον ψύχραιμο και βίαιο τρόπο με τον οποίο τους αντιμετώπισε. Από το επεισόδιο αυτό και μετά η ζωή της θα αλλάξει και θα πρέπει να αγωνιστεί για να καθαρίσει το όνομά της και να προστατεύσει την οικογένειά της.
Το μυστήριο που καλύπτει το πρόσωπό της (και το πραγματικό της όνομα) λύνεται στο μέσο της σειράς, αλλά προσθέτει νέα ερωτηματικά για το παρελθόν της, ενώ η ίδια αρχίζει να χάνει την αξιοπιστία της απέναντι στην κόρη της Χάρπερ, που φαίνεται να ωριμάζει νωρίτερα με αυτά που βιώνει, ενώ αρχίζει να αντιμετωπίζεται με επιφυλάξεις και από τον άντρα της. Παρ’ όλα αυτά, έχει την συμπαράσταση ενός τοπικού αστυνομικού, ο οποίος φαίνεται να θέλει να εκμεταλλευτεί τις ικανότητές της για να ξεμπλέξει μια άλλη υπόθεση.
Η σειρά, εκτός από το αστυνομικό περιεχόμενο αποκτά και μια ψυχολογική χροιά στο ξεδίπλωμα των χαρακτήρων, τόσο της Έριν, όσο και των δυο μελών της οικογένειας της καθώς και εκείνων της σχολικής κοινότητας αλλά και των γειτόνων της. Χαρακτήρες που εκφράζονται με ποικίλα συναισθήματα απέναντί της (θαυμασμού, ζήλειας, φθόνου και μίσους).
Ο χαρακτήρας της Έριν έχει πολλά θέματα να αντιμετωπίσει και να λύσει και οι ανατροπές του σεναρίου σου κρατούν το ενδιαφέρον μέχρις ενός σημείου, οπότε θα ισχύσει η παροιμία με «το γάλα στην καρδάρα», που μετά από τόσο κόπο για το άρμεγμα με μια κλωτσιά χύνεται όλο και πάει χαμένο. Πρέπει να δείτε τη σειρά για να καταλάβετε.  
Δεν ανήκει στα αριστουργήματα του είδους, αλλά περνάς καλά. Άλλωστε η Εβιν Αχμάντ δεν είναι η πρώτη γυναίκα σε ρόλο action-hero. Έχουν προηγηθεί η Αντζελίνα Ζολί, η Σαρλίζ Θερόν, η Γκαλ Γκατότ οι οποίες είχαν και το πλεονέκτημα της ομορφιάς. (Κριτική μου για το myFILM)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Δραματική, Αστυνομική, 7 επεισοδίων, 5 ωρών και 35΄
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Άσλι Γουέι (4), Σαβίνα Ντελικούρ (2), Μπιλ Ιγκλς
Παίζουν: Εβίν Αχμάντ, Ιντικα Γουότσον, Σον Τιλ, Ντάγκλας Χένσολ, Σουζάνα Φίλντινγκ, Σάρλοτ Βέγκα, Πεπ Αμπρός