11/1/23

Η Έμιλι στο Παρίσι 3η σεζόν

Αν υπάρχει μια σειρά feeling good στις πλατφόρμες, η οποία σε χαλαρώνει όταν την βλέπεις, δεν σου προσφέρει τίποτα παρά μόνον το Παρίσι σε καρτ-ποστάλ και γενικά μπορεί να σου φτιάχνει τη διάθεση, αυτή είναι η σειρά του Netflix «Η Έμιλι στο Παρίσι» της οποίας η 3η σεζόν κυκλοφόρησε παραμονές Χριστουγέννων 2022. 
Μια σειρά, στην οποία το τμήμα κοστουμιών και το αντίστοιχο του μακιγιάζ πρέπει να απασχολούν πολύ κόσμο, ενώ ο location manager θα πρέπει να είναι ο ευτυχέστερος όλων των συντελεστών, αφού πρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς στο Παρίσι και να βρίσκει πλατείες και πεζόδρομους με φωτογένεια, την ίδια ώρα που οι ηθοποιοί παθαίνουν κράμπες μιλώντας γαλλικά με αγγλική προφορά ή αγγλικά με γαλλική προφορά. Δεν μας πειράζει. Όπως δεν μας ενοχλούν και οι ερμηνείες. Αρκεί που βλέπεις νέα και καθαρά (clean cut, που λέγαμε και στο χωριό μου το Λος Άντζελες) πρόσωπα και εξωπραγματικές καταστάσεις σε οίκους μόδας και πασαρέλες σε πολυτελή ξενοδοχεία και διαμερίσματα. Ούτε αυτό μας ενοχλεί. 
Εδώ, δεν μας ενοχλούν τα πολυτελή σπίτια με τα τζάκια συνεχώς αναμμένα, της δικής μας τηλεοπτικής σειράς «Η γη της ελιάς», στην οποία η Μυρτάλη συνομήλικη σχεδόν με την Έμιλι έχει δική της επιχείρηση με το τεράστιο προσωπικό των δύο ατόμων, με την οποία παράγει και προμηθεύει με καλλυντικά και κρέμες όλη την Ελλάδα και τώρα ετοιμάζει εξαγωγές, την ίδια στιγμή που κατέχει το 51% μεγάλης ελαιοπαραγωγικής μονάδας (του θείου της) από την οποία διεκδικεί το 100% (με μαύρο χρήμα, βεβαίως) ενώ οι πρωταγωνιστές της σειράς, με το που ξεκινούν κάποια συζήτηση ανοίγουν κάθε φορά και ένα φρέσκο μπουκάλι κόκκινο κρασί, εάν ήδη δεν υπάρχει έτοιμη πάνω στο τραπέζι μια τεράστια καράφα γεμάτη φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, έτοιμου για σερβίρισμα (είδατε άλμα που έκανα από την Πόλη του Φωτός στην Αερόπολη της Μάνης;)
Η ώρα να περνά ευχάριστα, λοιπόν. Τα τοπία να κυλούν απαλά μπροστά στα μάτια του θεατή κι η χρήση του drone πάνω και από τις δύο πόλεις  σε σπρώχνει να ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για ένα ταξίδι. Όχι για να ζήσεις τη μεγάλη ζωή της Έμιλι (είναι άπιαστα τα οικονομικά μεγέθη της «απλής» ζωής της), αλλά για να μπορείς να πεις ότι επισκέφθηκες τα σημεία που εκείνη και οι φίλες της επέλεγαν να καθίσουν και να κουτσομπολέψουν. Πιο εύκολο θα ήταν να πεταχτείς μέχρι την Αερόπολη και να περπατήσεις στα καλντερίμια της.
Η official υπόθεση της τρίτης σεζόν, (που κανένα δεν ενδιαφέρει) έχει ως εξής: Έναν χρόνο αφού μετακόμισε από το Σικάγο στο Παρίσι για τη δουλειά των ονείρων της, η Έμιλι βρίσκεται σε σημείο καμπής σε κάθε πτυχή της ζωής της. Αντιμέτωπη με δύο πολύ διαφορετικούς δρόμους, η Έμιλι πρέπει να αποφασίσει σε ποιον θα παραμείνει πιστή, στη δουλειά ή στην ερωτική ζωή της, καθώς και τι σημαίνουν αυτές οι αποφάσεις για το μέλλον της στη Γαλλία. Παράλληλα, συνεχίζει να ζει τις περιπέτειες και τις αναπάντεχες ανατροπές που της προσφέρει η ζωή στην Πόλη του Φωτός.
INFO
Προβάλλεται: από 21/12/22 στο Netflix
Είδος: Σειρά, Αισθηματική, Κομεντί (10 επεισοδίων x 30΄)
Δημιουργός: Ντάρεν Σταρ 
Σκηνοθεσία: Αντι Φλέμινγκ (301-303, 309, 310), Έριν Έρλιχ (304, 305), Πίτερ Λάουερ (306), Κατίνα Μεντνίνα Μόρα (307, 308)
Παίζουν: Λίλι Κόλινς (Εμιλι), Φιλιπίν Λιρόι-Μπολιέ (Σιλβί), Άσλεϊ Παρκ (Μίντι), Λούκας Μπράβο (Γκάμπριελ), Καμίλ Ραζάτ (Καμίλ), Σάμιουελ Άρνολντ (Ζυλιέν)