24/8/22

Ταινία κατασκοπείας (σχόλιο)

Ο πράκτορας Ιάκωβος Ομόλογος, γνωστότερος ως Όμικρον Ένα (με το Όμικρον, να σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να κινείται ελεύθερος στο πεδίο αυτοσχεδιάζοντας, ακόμα και να σκοτώνει, μιας και είναι ο ικανότερος στη Μυστική Υπηρεσία), μπήκε στο γραφείο του «Α», του πανίσχυρου διοικητή της ΕΜΥ και στάθηκε απέναντί του.
- Με καλέσατε κύριε;
- Σε κάλεσα γιατί χθες τα έκανες μαντάρα στην πλατεία Συντάγματος κάτω από τα έκπληκτα μάτια όλων και των ξένων τουριστών.
- Λέτε για την καταδίωξη του Ερνέστου-Αλέξανδρου Βλαβερού μπροστά στη Βουλή και στη συνέχεια επί της Βουλιαγμένης; 
- Ακριβώς γι’ αυτό. Η Μαζεράτι που σου χαρίσαμε δεν είναι για να την τρέχεις σε δρόμους τουριστικού ενδιαφέροντος γεμάτους ράγες για τραμ και παρτέρια με 25 πόντους ρείθρο. Καταλαβαίνεις ότι βρίσκει κάτω. Τι θα πω στον πρωθυπουργό;
- Θα του πείτε ότι κυνηγούσα τον Ερνέστο-Αλέξανδρο Βλαβερό της οργάνωσης Λερναία Ύδρα, που έχει αποθρασυνθεί τελευταία και έχει χακάρει τα κινητά όλων των ευρωβουλευτών. 
- Αυτό το ξέραμε. Ήταν όμως ανάγκη να τον κυνηγάς στη μέση των δρόμων; 
- Το ξέραμε κύριε, αλλά κάτι έπρεπε να κάνω για τα μάτια εκείνου του Κρητικού που δεν το ήξερε και το έκανε θέμα στον τύπο και τα μίντια. Ζητάει μέχρι και την παραίτηση του πρωθυπουργού.
- Δεν μας νοιάζει. Εμένα με ενδιαφέρει εμείς να μη δίνουμε δικαίωμα. Τελικά, τι έκανες του Ερνέστου;
- Τον κυνήγησα μέχρι την παραλιακή και τον άφησα να φύγει προς το Σούνιο. Δεν ήθελα να διακινδυνεύσω τη Μαζεράτι μου ανάμεσα σ’ αυτούς που διαγωνίζονται με σούζες και κόντρες στην παραλιακή.
- Έκανες και κάτι συνετό.
- Ευχαριστώ κύριε.
- Τώρα. Φρόντισε να γίνεις πιο διακριτικός και εγώ θα δώσω εντολή να ανακληθεί το πρόγραμμα «Αρπακτικό» για το χακάρισμα όλων των κινητών. Ας μείνουμε και ένα μήνα χωρίς να παρακολουθούμε τις φλυαρίες όλων αυτών.
- Ναι αλλά έτσι, δεν θα ξέρουμε ποιοι από τους αντιπάλους μας παρακολουθούν τα κινητά τους…
- Έχασε η βενετιά βελόνι. Αυτή την εποχή όλες οι μυστικές υπηρεσίες είναι στραμμένες στο παράνομο εμπόριο όπλων, στην παράνομη διακίνηση μεταναστών που ανάμεσά τους βρίσκονται ένα σωρό μυστικοί πράκτορες και στο πού γίνονται έρευνες για πετρέλαιο. Τελειώσαμε Όμικρον Ένα. Και άλλη φορά όχι καταδιώξεις στο κέντρο της Αθήνας. Κατανοητό;
- Μάλιστα κύριε. Για το χθεσινό επεισόδιο τί θα γίνει;
- Θα μοιράσουμε δελτίο τύπου ότι γυριζόταν ταινία και δεν πάρθηκαν σωστά τα μέτρα ασφαλείας. Και κάτι άλλο… Τώρα που θα βγαίνεις, δεν θέλω φλερτ με την Μις Ψιλικατζού στον προθάλαμο.
(Τα ονόματα των πρωταγωνιστών είναι εμπνευσμένα από τους  ήρωες του Ίαν Φλέμινγκ)
(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη Αμαρυσία 20/8/2022)