14/7/22

Νέες ταινίες από 14/7/2022

Παρουσίαση και σχολιασμός όλων των ταινιών που προβάλλονται από 14/7/22 στους κινηματογράφους
Ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου - Verdens verste menneske - The worst person in the world
Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Αισθηματική (127΄)
Χώρες: Σουηδία, Δανία (2021)
Σκηνοθεσία: Γιοακίμ Τρίερ 
Παίζουν: Ρενάτε Ρέινσβε, Άντερσεν Ντάνιελσεν Λάι, Μαρία Γκράτζια Ντι Μέο 
Σύνοψη: Το χρονικό τεσσάρων χρόνων από την ζωή μιας νεαρής γυναίκας, η οποία καλείται να εξερευνήσει τα περίπλοκα μονοπάτια της ζωής και του έρωτα ενώ παλεύει για την καριέρα της. Όλα αυτά θα την κάνουν να καταλάβει καλύτερα τον εαυτό της και θα την φέρουν αντιμέτωπη με μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το ποια πραγματικά είναι.
Διανομή: Danaos Films
Σχόλιο: Μια ταινία που εμβαθύνει λίγο παραπάνω χωρίς να ακολουθεί τα κινηματογραφικά στερεότυπα. Εδώ τα συναισθήματα παρουσιάζονται πιο ξεκάθαρα. Μια ταινία που αναδεικνύει το γεγονός του πόσο διστακτικοί και αβέβαιοι, μπορούν να γίνουν ακόμη και οι πιο λογικοί άνθρωποι όταν ερωτεύονται.

Ο Γκρίζος Άνθρωπος – The Gray Man
Είδος: Περιπέτεια, Θρίλερ (122΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Τσεχία (2022) 
Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο
Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέσικα Χένγουικ, Βάγκνερ Μόουρα, Ντανούς, Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Άλφρι Γούνταρντ, Ρεγκέ Τζιν Πέιτζ, Τζούλια Μπάτερς, Έμι Εκουάκορ, Σκοτ Χέιζ
Σύνοψη: Ο Γκρίζος Άνθρωπος είναι ο πράκτορας της CIA Κόρτ Τζέντρι (Ράιαν Γκόσλινγκ), γνωστός και ως Σιέρα Σιξ. Ο Τζέντρι, που ήταν κάποτε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι (Μπίλι Μπομπ Θόρντον). Όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Σιξ είναι ο στόχος, τον οποίο κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν (Κρις Έβανς), πρώην συνεργάτης του στη CIA, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει. Η πράκτορας Ντάνι Μιράντα (Άνα ντε Άρμας) φροντίζει για την προστασία του. Όπως φαίνεται θα τη χρειαστεί.
Διανομή: Odeon
Σχόλιο: Ο Γκρίζος Άνθρωπος είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας και αποτελεί ντεπούτο του συγγραφέα Μαρκ Γκρίνι, τα βιβλία του οποίου κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις Εκδόσεις Anubis σε μετάφραση Βασίλη Αθανασιάδη. (Αναλυτική κριτική, αργότερα)

O άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν - Ostre sledované vlaky
Είδος: Δράμα, Κωμωδία (92΄)
Χώρα: Τσεχοσλοβακία (1966, ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Γίρι Μένζελ
Παίζουν: Βάτσλαβ Νέτσκαρ, Γίτκα Μπέντοβα, Βλαντιμίρ Βαλέντα
Σύνοψη: Στην κατεχόμενη από τους ναζί Τσεχοσλοβακία, ο νεαρός Μίλος, υπάλληλος σε έναν επαρχιακό σιδηροδρομικό σταθμό, ξεκινάει ένα ταξίδι σεξουαλικής αφύπνισης και συνειδησιακής ωρίμανσης που θα τον οδηγήσει σε μια ηρωική πράξη αντίστασης κατά των Γερμανών.
Διανομή: New Star
Σχόλιο: Η ταινία, έχει οικουμενικό θέμα, είναι βαθιά ανθρώπινη και τρυφερή με λεπτό χιούμορ. Βλέπεται ευχάριστα και με ιστορικό, κοινωνικό και ψυχολογικό ενδιαφέρον. ((αναλυτική κριτική ΕΔΩ)