Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

18/9/21

JJ+E και Prey

Δύο ταινίες μαζί: Η "JJ+E" που αφορά σε έναν έρωτα δύο παιδιών από διαφορετικούς κόσμους στη σύγχρονη Σουηδία και η "Prey" που αφορά στην περιπέτεια μιας παρέας παιδιών που κάποιος ή κάποιοι τους θέλουν νεκρούς στα δάση της Γερμανίας.
JJ+E
Ο Γιόν Γιόν (Μουστάφα Άαραμπ, γνωστός από τηλεοπτική σειρά στη Σουηδία) και η Ελίζαμπετ (Έλσα Ερν, στο ντεπούτο της) ανήκουν σε διαφορετικές κοινωνικές και οικονομικές τάξεις. Ένα ατύχημα θα τους φέρει κοντά και θα αγαπηθούν.
Κλασική ιστορία αγάπης μεταξύ του πλουσιοκόριτσου και του ευγενικού παιδιού από τη φτωχική συνοικία. Υπάρχουν και στη Σουηδία αυτοί οι αδιέξοδοι έρωτες, αλλά εδώ κάτι δεν πάει καλά με την όλη εξέλιξη του θέματος και φαίνεται σαν να σε οδηγεί στο νούμερο δύο της ταινίας.
Βλέπεται με ενδιαφέρον, μόνον από άποψη Σκανδιναβικής κουλτούρας. Το story είναι μεν γνωστό, αλλά τα Σκανδιναβικά ήθη και έθιμα διαφέρουν. (Κριτική μου για το Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αισθηματική, Δράμα (91΄)
Χώρα: Σουηδία (2021) 
Σκηνοθεσία: Αλέξις Άλμστρομ
Παίζουν: Έλσα Ερν, Μουστάφα Άαραμπ, Γιουνάι Πινέδα Σκάλακ
Σύνοψη: Ο Γιόν Γιόν και η Ελίζαμπετ ζουν στην ίδια πόλη, αλλά σε διαφορετικούς κόσμους. Μπορεί ένας παθιασμένος έρωτας να διαλύσει ταξικά και πολιτισμικά εμπόδια;

Prey
Κλασική περιπέτεια επιβίωσης από άγνωστο κίνδυνο, από αυτές που κατακλύζουν το Netflix και άλλες πλατφόρμες. 
Ο Ρόμαν, ο αδελφός του Άλμπερτ και οι φίλοι τους κάνουν ένα ορειβατικό ταξίδι στην άγρια φύση. Ξαφνικά, η ομάδα ακούει πυροβολισμούς κάπου εκεί κοντά και τους αποδίδει σε ανεύθυνους κυνηγούς στο δάσος. Ωστόσο, σύντομα θα καταλάβουν ότι οι ίδιοι αποτελούν στόχο κάποιου ή κάποιων. Από εκεί και πέρα το σενάριο χάσκει και όλα είναι αναμενόμενα μέχρι το φινάλε.
Ομολογουμένως δεν βλέπεται η ταινία και την είδα από επαγγελματική διαστροφή, για να δω μέχρι πού θα φτάσει. (Κριτική μου για το Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια, Δράμα (87΄) 
Χώρα: Γερμανία (2021) 
Σκηνοθεσία: Τόμας Σίμπεν
Παίζουν: Ντέιβιντ Κρος, Χάνο Κόφλερ, Μαρία Ίριχ
Σύνοψη: Μια πεζοπορία στη φύση μετατρέπεται σε ένα απεγνωσμένο παιχνίδι επιβίωσης για πέντε φίλους που προσπαθούν να ξεφύγουν από έναν μυστηριώδη εκτελεστή.