29/7/20

Ο πλανήτης του Γουίλι - Terra Willy: Planète inconnue

Ένα γαλλικό animation επιστημονικής φαντασίας (στην ελληνική βερσιόν του οποίου ακούγονται οι Ηδύλη Κυριακίδη, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Υφαντής, Βίνα Παπαδοπούλου), για όλη την οικογένεια. 
Μια περιπέτεια με κωμικά στοιχεία και αλληγορίες για τον πραγματικό κόσμο, που διδάσκει τους μικρούς φίλους της μεγάλης οθόνης την αξία της ανακάλυψης της φύσης και ταυτόχρονα την ανεξαρτησία του ατόμου και την αξία της συνεργασίας με τους άλλους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

Ο μικρός Γουίλι όταν το διαστημόπλοιο που επιβαίνει καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, αποχωρίζεται τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης στην οποία επιβιβάζεται τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Εκεί με τη βοήθεια του Μπακ, ενός πολυμήχανου ρομπότ επιβίωσης (που θυμίζει τον R2D2 του Πολέμου των Άστρων), θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνος του μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του.
Ο σκηνοθετικός ρυθμός του Ερίκ Τοστί κρατάει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. 
Διασκεδάζει και ψυχαγωγεί ταυτόχρονα. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/7/2020
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας (89΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ερίκ Τοστί 
Σύνοψη: Όταν το διαστημόπλοιό τους καταστρέφεται από έναν αστεροειδή, ο νεαρός Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και η κάψουλα διάσωσης τον οδηγεί σε έναν μυστηριώδη και ανεξερεύνητο πλανήτη. Με τη βοήθεια του Μπακ, ενός ρομπότ επιβίωσης, θα πρέπει να τα βγάλει πέρα μέχρι να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν οι γονείς του. Ο Γουίλι θα εξερευνήσει κάθε μυστήριο, θα συναντήσει μια εξωπραγματική φύση και θα γνωρίσει φανταστικά πλάσματα, κάποια φιλικά και άλλα... όχι τόσο!
Διανομή: Neo Films