Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

11/6/20

Νέες ταινίες από 11/6/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών (και επαναλήψεων) που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Μη με λες κύριο - Sir 
Είδος: Δράμα, Αισθηματική (99΄)
Χώρες: Γαλλία, Ινδία (2018)
Σκηνοθεσία: Ροχένα Γκέρα 
Παίζουν: Βίβεκ Γκόμπερ, Τιλοτάμα Σόμε, Μπέικαν Πασέρα, Ανουπρίγια Γκένκα, Αχμαρίν Αντζούμ 
Σύνοψη: Ανάμεσα στους γυάλινους ουρανοξύστες του Μουμπάι, η Ratna εργάζεται ως εσωτερική οικιακή βοηθός για τον Ashwin, ενός νέου εύπορης οικογένειας. Ο Ashwin φαίνεται να τα έχει όλα όμως η Ratna αισθάνεται την βαθιά μελαγχολία του και πως έχει εγκαταλείψει τα όνειρά του. Από την άλλη, η Ratna που φαίνεται πως δεν έχει τίποτα να χάσει, κυνηγά το όνειρό της να γίνει μια σχεδιάστρια μόδας γεμάτη αισιοδοξία. Όταν αυτοί οι αντίθετοι κόσμοι ενώνονται, οι δυό τους έρχονται πιο κοντά μα τα εμπόδια μεταξύ τους φαντάζουν ανυπέρβλητα.
Διανομή: Feelgood

Bloodshot
Είδος: Δράσης, Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας (109΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σ. Φ. Γουίλσον 
Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ελίζα Γκονζάλεζ, Σαμ Χιούγκαν, Τόμπι Κέμπελ, Γκάι Πιρς
Σύνοψη: Ο Ray Garrison (Vin Diesel) είναι ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας και επέστρεψε στη ζωή ως σούπερ ήρωας Bloodshot από μία εταιρεία με σκοτεινά κίνητρο. Με έναν στρατό νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, ο Bloodshot έχει μεταλλαχθεί σε μία ασταμάτητη δύναμη, είναι μάλιστα ικανός να επουλώνεται ακαριαία. Δυστυχώς, αυτή η αναβάθμιση έχει αλλοιώσει το μυαλό και τις αναμνήσεις του. Καθώς ο Ray αρχίζει να θυμάται θραύσματα από την προηγούμενη ζωή του, συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ξέρει τι είναι αληθινό και τι όχι. Είναι, όμως, αποφασισμένος να πάρει ξανά τον έλεγχο της ζωής και του μυαλού του.
Διανομή: Feelgood

Πινόκιο - Pinnocchio
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Οικογενειακή (125΄)
Χώρα: Ιταλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε
Παίζουν: Φεντερίκο Ιελάπι, Ρομπέρτο Μπενίνι, Ρόκο Παπαλεό, Μάσιμο Σεκερίνι, Αλίντα Μπάλταρι Καλαμπρία 
Σύνοψη: Ο Πινόκιο, μια ξύλινη κούκλα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του. Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει τον δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες. Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο όμως να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει. 
Διανομή: Odeon

Μάντεψε ποιός ήρθε για τα γενέθλιά σου; - Fête de famille
Είδος: Κομεντί (101΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Καν 
Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Μακέιν, Σεντρίκ Καν
Σύνοψη: Μια μεγάλη οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι της στην νότια Γαλλία για να γιορτάσει τα γενέθλια της μητέρας που γίνεται 70 χρονών. Είναι όλοι εκεί: ο πατέρας, οι δυο γιοι, ο ένας με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και ο άλλος με τη φίλη από την Αργεντινή, που έχουν φέρει μαζί και μια κάμερα για να καταγράψουν τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Όλα πηγαίνουν μια χαρά, μέχρι που εμφανίζεται η μικρότερη κόρη της οικογένειας…
Διανομή: Filmtrade

Αβάνα, η πόλη των κατασκόπων - Wasp Network
Είδος: Θρίλερ, Δράμα (125΄)
Χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο (2019)
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς 
Παίζουν: Άνα ντε Άρμας, Πηνελόπη Κρουζ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Βάγκνερ Μούρα, Λεονάρντο Σμπαράλια  
Σύνοψη: Η ιστορία πέντε Κουβανών πολιτικών κρατουμένων που φυλακίστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κατηγορούμενοι για κατασκοπεία και δολοφονίες.
Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.
Διανομή: Spentzos Film

Για όλα φταίει το γκαζόν - Gazon maudit (Ε)
Είδος: Κωμωδία (104΄)
Χώρα: Γαλλία (1995)
Σκηνοθεσία: Ζοσιέν Μπαλασκό  
Παίζουν: Βικτόρια Αμπρίλ, Ζοσιέν Μπαλασκό, Αλέν Σαμπάτ, Τίκι Χολγκάντο, Κάθριν Χίγκελ 
Σύνοψη: Η Βικτόρια Αμπρίλ είναι η Λολί, η γλυκιά και όμορφη μητέρα δύο παιδιών, παντρεμένη με τον Λοράν... ένα σωβινιστικό γουρούνι που την απατά με την παραμικρή ευκαιρία! Όταν στη ζωή (άλλα και το σπίτι) του ζευγαριού εισβάλει η αποφασιστική Μαριχό, η ερωτική έλξη ανάμεσα στις δύο γυναίκες είναι άμεση, εκρηκτική και τελείως αναπάντεχη για τον μπερδεμένο Λοράν. Η Λολί όμως έχει βρει την απόλυτη ευτυχία: τρεις νύχτες στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της, τρεις με την αγαπημένη της -και την Κυριακή ρεπό.
Διανομή: Rosebud21

Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου – Cet obscure objet du desir (Ε)
Είδος: Δραματική, Κομεντί (100')
Χώρες: Γαλλία, Ισπανία (1977)
Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ 
Παίζουν: Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Άντζελα Μολίνα, Λάντο Μπουζάνκα
Σύνοψη: Βρισκόμαστε σε ένα βαγόνι της αμαξοστοιχίας με προορισμό από το Παρίσι προς τη Μαδρίτη. Ο επιχειρηματίας Ματιού καταβρέχει με ένα ποτήρι νερό το πρόσωπο της νεαρής Κοντσίτα. Οι συνεπιβάτες του βαγονιού, μια κυρία με την θυγατέρα της, ένας δικαστής, και ένας νάνος, ψυχολόγος το επάγγελμα, ζητούν να τους εξηγήσει την αιτία αυτής της πράξης του. Ο Ματιού εξιστορεί την οδύνη του από τον ακόρεστο έρωτα που τρέφει για την νεαρή αλλά ψυχρή Κοντσίτα, η οποία προτιμάει να κυκλοφορεί με τρομοκράτες.
Ελεύθερα μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Πιερ Λουίς «Η γυναίκα και το νευρόσπαστο» (1898), ο μεγάλος Ισπανός σουρεαλιστής, στα 77 του χρόνια, αποδεικνύει για πολλοστή και έσχατη φορά την τρομακτική του φρεσκάδα, την ακούραστη εικονοκλαστική του έκφραση και το μοναδικό του χιούμορ. Η ταινία προτάθηκε το 1978 για τα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης δημιουργίας και διασκευασμένου σεναρίου, ενώ το 1977 απέσπασε το βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Κριτικών Κινηματογράφου των Η.Π.Α.
Διανομή: Bibliotheque
(Από την παρουσίασή τους στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)