4/10/19

Στη σκιά του φεγγαριού - In the shadow of the Moon

Το 1988, ένας αστυνομικός στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο Τόμας Λόκχαρτ (Boyd Holbrook), φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε ντετέκτιβ, αρχίζει να ερευνά έναν μυστηριώδη κατά συρροή δολοφόνο που κυριολεκτικά αναστατώνει την κοινωνία, με τον τρόπο που εκτελεί τα θύματά του. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, διαπιστώνει ότι είναι γυναίκα και κυνηγώντας την καταφέρνει να τη σκοτώσει, εάν και δεν το ήθελε. Η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, αλλά αυτό που τον βασανίζει είναι ότι πριν σκοτωθεί η μυστηριώδης γυναίκα του λέει  πράγματα που δεν θα έπρεπε να γνωρίζει.

Εννέα χρόνια αργότερα το 1997 και ενώ ο Τόμας έχει χάσει τη γυναίκα του στη γέννα και μένει μόνος με την εννιάχρονη κορούλα του, μια νέα σειρά εγκλημάτων τελούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και το 1988. Ο Τόμας Λόκχαρτ σε μια καταδίωξη συναντάει πάλι την ίδια γυναίκα, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει και πλέον η εξιχνίαση όλων των φόνων, εκείνων του 1988 και εκείνων του 1997 του γίνεται έμμονη ιδέα με κίνδυνο να απειλούνται η καριέρα του, η οικογένειά του και ίσως τα λογικά του.   
Η ταινία είναι ένα δραματικό ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, που αγγίζει περισσότερα κινηματογραφικά είδη, μελετώντας τη σχετικότητα του χρόνου, το αναπόδραστο του παρελθόντος και το αναπότρεπτο του μέλλοντος. Του χρόνου, που το πέρασμά του διαμορφώνει τις τύχες των ανθρώπων προς το καλύτερο ή το χειρότερο. 
Ο σκηνοθέτης, βασιζόμενος σε ένα άνισο και αδύναμο σενάριο, σκηνοθετεί χωρίς νεύρο, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μπόιντ Χόλμπτουκ στο ρόλο του Τόμας Λόκχαρτ, ο οποίος αν και αποκτά εμμονές παραμένει επίπεδος, παρά τα όσα ανεξήγητα συμβαίνουν γύρω του.(Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 27/9/2019
Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Μυστηρίου, Φαντασίας
Σκηνοθεσία: Jim Mickle
Παίζουν: Boyd Holbrook, Michael C. Hall, Cleopatra Coleman, Bokeem Woodbine, Rudi Dharmalingam, Rachel Keller 
Σύνοψη: Ένας αστυνομικός στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ) αποκτά εμμονές εξερευνώντας μια σειρά ανεξήγητων φόνων.
Αποκλειστικά στο Netflix