17/10/19

Επικίνδυνες κυρίες - Hustlers

Η οικονομική κρίση του 2018 στην Αμερική, μέσα από την ιστορία δύο στρίπερς που διαπιστώνουν ότι τα εισοδήματά τους ακολουθούν πτωτική πορεία ακολουθώντας τα εισοδήματα των πελατών τους χρηματιστών, τραπεζικών στελεχών και άλλων συναφών επαγγελματιών. Μόνον αν την πιάσεις από αυτή την πλευρά την ταινία μπορείς να την αντιμετωπίσεις σοβαρά, διότι φαντάζει υπερβολική παρόλο που βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Η αγωνία μιας νεαρής στρίπερ της Ντέστινι (την υποδύεται η Κόνστανς Γου), να ανέλθει στην κλίμακα μεταξύ των συναδέλφων της και να μπορεί να συντηρείται οικονομικά, την φέρνει κοντά στη βετεράνο συνάδελφό της Ραμόνα (η Τζένιφερ Λοπέζ, προσπαθεί να ανταποκριθεί ως δραματική ηθοποιός), η οποία ζει σαν θηλυκός κροίσος.  
Οι δύο τους θα ξεκινήσουν μια συστηματική εξαπάτηση των πελατών τους επεκτείνοντας μάλιστα την «επιχείρησή» τους με την πρόσληψη και άλλων συναδέλφων τους…
Η σκηνοθέτρια δίνει μεγάλο βάρος στη φεμινιστική θέαση των πραγμάτων σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, που εμφανώς θεωρεί υποδεέστερες της γυναίκες και τις εκμεταλλεύεται. Στο φινάλε μάλιστα δικαιολογεί τις πράξεις των «επικίνδυνων κυριών», ως αποτέλεσμα κατάφορης αδικίας εις βάρος τους και με το άλλοθι ότι έκλεβαν «αφελείς» χρηματιστές και τραπεζικούς που όμως έχουν το θράσος να κλέβουν τον αμερικάνικο λαό και έχουν καταστήσει τη χώρα ένα τεράστιο στριπτιζάδικο. 
Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας αναφέρεται (και είναι γυρισμένο μέσα) στον επαγγελματικό χώρο των «κυριών», όπου τα ημίγυμνα κορμιά περισσεύουν και οι αφελείς άντρες (ελεύθεροι και παντρεμένοι) τα συντηρούν με άφθονα μετρητά και «χρυσές κάρτες». (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 17/10/2019
Είδος: Δράμα, Αστυνομική, Θρίλερ  
Σκηνοθεσία: Λορίν Σκαφάρια 
Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Κόνστανς Γου, Τζούλια Στάιλς, Κίκι Πάλμερ, Λίλι Ράινχαρτ, Λίζο, Κάρντι Μπι 
Σύνοψη: Μια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη που κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται, με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντόροθι (Κόνστανς Γου) και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Τζένιφερ Λόπεζ), θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.(Από την Odeon)