12/10/19

Αυθεντικό ή απομιμήσεις;

Δεν κρατιέμαι να μην κάνω σχόλιο. Θα το κάνω αναγκαζόμενος εκ των πραγμάτων και η μισή ντροπή δική μου και η μισή των φίλων μου.

* * *
Δύο καλές φιλενάδες μου η Α.Γ.Σ και η Σ.Μ. και τις αποκαλώ φιλενάδες, διότι τις γνωρίζω πολλά χρόνια και τις εκτιμώ ιδιαίτερα επειδή δεν είναι απλώς «φίλες» μου μέσω του facebook σχολίασαν πως «Αν ο Πολάκης είχε διορίσει τον κουμπάρο του στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα είχε γίνει της που#@#@$. Τώρα που το κάνει ο Κικίλιας είναι… Παρασκευή».
* * *
Δεν λέω ότι έχετε άδικο βρε κορίτσια, αλλά το κακό ξέρετε ποιο είναι; Ότι ξεχνάτε πως ο Πολάκης και ο μεγάλος ηγέτης του, εκλέχθηκαν επειδή έλεγαν στον κόσμο ότι ΔΕΝ ήσαν σαν τους παλιούς και υπόσχονταν ότι θα έφερναν αλλαγή και ελπίδα Από τη στιγμή που δεν πρόσφεραν αυτή τη διαφορετικότητα και έγιναν χειρότεροι από τους προηγούμενους, ο λαός στις τελευταίες εκλογές έδειξε την προτίμησή του στους παλιούς, τους αυθεντικούς. Προτίμησε τους original. 
* * *
Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Πηγαίνετε στα μαγαζιά για ψώνια και ξέρετε. Προτιμάτε τα αυθεντικά επώνυμα προϊόντα, έστω και αν κοστίζουν λίγο πιο ακριβά. Από τα ρούχα μέχρι το μικρότερο αξεσουάρ. Δεν αγοράζετε προϊόντα–μαϊμούδες που βοηθούν και την παραοικονομία. Έτσι δεν είναι; Ακόμα και στα είδη διατροφής, γνήσια γκούντα προτιμάτε και θίγεστε όταν βλέπετε τους ξένους να μην αγοράζουν ελληνική φέτα.
* * *
Είδε ο λαός, ότι η πρώτη φορά Αριστερά, ήταν πραγματικά πρώτη φορά που διοικούσε. Δεν είχε πάει και στα στέκια τους, να τους ακούσει να συζητούν πως ήθελαν την Ελλάδα την Ευρώπη τον κόσμο όλο, επειδή εκεί συγκεντρώνονταν σε κλειστό κύκλο με τσίπουρα, μεζεδάκια και συνδιαλέγονταν (κατά Καρανίκα) για τον Πασκάλ και τον Μπρυκνέρ. Διαπίστωσε, ότι δεν φτάνει που δεν γνώριζαν να διοικούν, δεν ρωτούσαν έστω τους σωστούς παλιούς, αλλά έκαναν κολεγιά με τον Καμμένο. Τον θεωρούσαν πιο δικό τους άνθρωπο, βλέπετε. Έβγαλε τα συμπεράσματά του: Καλύτερα να ψηφίσω τους αυθεντικούς, παρά τις… απομιμήσεις.
* * *
Γι’ αυτό σας λέω. Σχόλια όπως το «Αν ο Πολάκης είχε διορίσει τον κουμπάρο του στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα είχε γίνει της που#@#@$. Τώρα που το κάνει ο Κικίλιας είναι… Παρασκευή» θα θα είχαν αξία, εάν είχαμε ξεχάσει τι έκαναν οι απελθόντες μέχρι την Παρασκευή. Τώρα: Ας περιμένουμε το Σάββατο να πάμε για ψώνια της προκοπής και όχι για απομιμήσεις.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)