Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

25/7/19

Νέες ταινίες από 25/7/2019

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Η ληστεία της μαφίας - Vault
Είδος: Αστυνομική, Δράμα 
Σκηνοθεσία: Τομ Ντε Νούτσι 
Παίζουν: Τσαζ Παλμιντέρι, Γουίλιαμ Φορσάιθ, Κλάιβ Στάντεν, Σαμίρα Γουάιλι, Θίο Ρόσι, Ντον Τζόνσον
Σύνοψη: 1975. Μία συμμορία από μικροεγκληματίες αποπειράται να κάνει τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της Αμερικής, κλέβοντας πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από τη μαφία στην πιο μικρή πολιτεία των ΗΠΑ, το Ρόουντ Άιλαντ.
Μία συναρπαστική περιπέτεια, μία εξωφρενικά απλή στον σχεδιασμό της ληστεία, βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά, που διαδραματίστηκαν στο βουτηγμένο στο έγκλημα Ρόουτν Άιλαντ της δεκαετίας του ’70.
Διανομή: Tanweer

Polaroid
Είδος: Δράμα, Τρόμου, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Λαρς Κλέβμπεργκ 
Παίζουν: Μαντλέν Πετς, Χαβιέρ Μποτέτ, Κέιτι Στίβενς, Κάθριν Πρέσκοτ, Γκρέις Ζαμπρίσκι, Μιτς Πιλέτζ 
Σύνοψη: Η μοναχική έφηβη Μπερντ Φίτσερ δεν έχει ιδέα για τα κρυφά μυστικά που τυλίγουν τη vintage Polaroid φωτογραφική μηχανή που βρήκε τυχαία. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι όλοι όσοι φωτογραφίζει βρίσκουν τραγικό θάνατο. O εφιάλτης μόλις ξεκίνησε. Από τον παραγωγό των επιτυχημένων σειρών ταινιών τρόμου «Σήμα Κινδύνου» και «Η Κατάρα».
Διανομή: Odeon

Ποια νομίζεις ότι είμαι - Celle que vous croyez 
Είδος: Δράμα, Κωμωδία, Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Σάφι Νέμπου 
Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Νικόλ Γκαρσία, Φρανσουά Σιβίλ, Μαρί Ανζ Κάστα, Γκιγιόμ Γκουί, Σαρλ Μπερλίνγκ, Ζιλ Ουπλέν, Ζιλ Γκοζελέν, Κλοντ Περόν
Σύνοψη: Η Κλερ (Ζιλιέτ Μπινός) είναι μία χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία μόλις έχει χωρίσει από τον νεαρό εραστή της, Λουντό. Στο διαδίκτυο, όμως, έχει επινοήσει μία άλλη, πιο επιθυμητή περσόνα για να κατασκοπεύσει τον πρώην της: αυτή είναι η Κλάρα, μία όμορφη και ξέγνοιαστη 20άρα, που σύντομα θα γνωριστεί με τον φίλο και βοηθό του Λουντό, Άλεξ. Η επικοινωνία τους ξεκινά αθώα, γρήγορα όμως η έλξη τους είναι ακαταμάχητη και ο Άλεξ πιέζει την Κλερ να συναντηθούν από κοντά. Εγκλωβισμένη στο πλασματικό της «πρόσωπο», η Κλερ είναι σε αδιέξοδο. Πού, όμως, σταματά το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Καμίλ Λοράν, η ιστορία συνδυάζει, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Σάφι Νέμπου, στοιχεία από το «Ράσομον» του Ακίρα Κουροσάβα, τον «Δεσμώτη του ιλίγγου» του Άλφρεντ Χίτσκοκ και τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Στίβεν Φρίαρς και έχει ως άξονα το Catfishing: την εξαπάτηση μέσω δημιουργίας ψεύτικης διαδικτυακής παρουσίας (ή οικειοποίησης μιας πραγματικής) με σκοπό την εικονική ερωτική σχέση. Έναν  από τους νέους όρους που έχουν μπει στην ζωή μας με τον σαρωτικό ερχομό του διαδικτύου, και των social media.
Διανομή: Seven Films

Sex και ψυχανάλυση - Sibyl
Είδος: Δράμα, Κωμωδία  
Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ 
Παίζουν: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Βιρζινί Εφιρά, Γκασπάρ Ουλιέλ, Σάντρα Ιλέρ, Λορ Καλαμί, Νιλς Σνάιντερ, Πολ Αμί, Αρτίρ Χαραρί 
Σύνοψη: Η Σιμπίλ είναι μια ψυχοθεραπεύτρια που έχει κουραστεί να κάνει αυτή τη δουλειά και αποφασίζει να τα παρατήσει και να επιστρέψει σε αυτό που την παθιάζει όσο τίποτα, την συγγραφή. Όμως η τελευταία της ασθενής, η Μαργκό, μια μπερδεμένη ανερχόμενη ηθοποιός αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Ενθουσιασμένη σε βαθμό εμμονής, η Σιμπίλ  εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην θυελλώδη ζωή της Μαργκό.
Διανομή: Spentzos Film

Η γνωριμία της σάρκας - Carnal knowledge
Είδος: Δράμα (1971)
Σκηνοθεσία: Μάικ Νίκολς
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Αν Μάργκρετ, Αρτ Γκάρφανκελ Κάντις Μπέργκεν
Σύνοψη: Η ταινία διεισδύει στη σεξουαλική και την αισθηματική ζωή δυο συμφοιτητών από το κολέγιο του Άμχερστ από τη δεκαετία του '50 μέχρι και τις μέρες του Πολέμου του Βιετνάμ κατά τα τέλη της δεκαετίας του '60. Οι άνδρες είναι ο Τζόναθαν (Τζακ Νίκολσον), ένας επιτυχημένος δικηγόρος και ο Σάντι (Αρτ Γκαρφάνκελ), ένας γιατρός, που όσον αφορά τις προσωπικότητές τους βρίσκονται ο ένας στον αντίποδα του άλλου. Ο Τζόναθαν έχει την εντύπωση ότι το σεξ είναι ισοδύναμο της αγάπης και περνά τη ζωή του έχοντας ως σκοπό να έχει όσο το δυνατό περισσότερες σεξουαλικές κατακτήσεις, ενώ ο Σάντι ψάχνει την τέλεια γυναίκα.
Ταινία που προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης, τη χρονιά που προβλήθηκε για πρώτη φορά, λόγω της σκληρής της γλώσσας και της έντονης σεξουαλικότητας που εξέπεμπε
Διανομή: Bibliotheque Open

Cuba Libre
Είδος: Δράμα, Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Χόρχε Λούις Σάντσεζ 
Παίζουν: Κριστιάν Σάντσεζ, Αλεχάντρο Γκερέρο, Ιζαμπέλ Σάνοτς, Ανταέλ Ροζάλες 
Σύνοψη: Ο Σαμουήλ και ο Συμεών είναι δύο παιδιά που το 1898 ζουν τις έντονες στιγμές που οι Αμερικανοί συμπεριφέρονται σαν στρατός κατοχής, μετά την ήττα της Ισπανίας σε συμμαχία με τους Κουβανούς.
Διανομή: New Star