30/5/19

Rocketman

Ο Ντέξτερ Φλέτσερ, που πριν λίγο καιρό μας χάρισε το συναρπαστικό βιογραφικό μιούζικαλ «Bohemian Rhapsody» για τη ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι, επανέρχεται με αυτό το φιλμ αφιερωμένο στα πρώτα χρόνια της ζωής του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ, διάσημου ως Έλτον Τζον.

Πάνω στη δοκιμασμένη (και επιτυχημένη) συνταγή και με τη συμμετοχή ενός εκπληκτικού Τάρον Έγκερτον στο ρόλο, η ταινία ακολουθεί τον Έλτον Τζον από όταν ήταν παιδί, πριν από το 1960 μέχρι το 1990, όταν πήγε σε κλινική απεξάρτησης. 
Μέσα από flashback και τα 23 τραγούδια που συνοδεύουν αριστουργηματικά το φιλμ συνδέοντας τις διάφορες φάσεις της ζωής του Έλτον Τζον, ο Ντέξτερ Φλέτσερ ισορροπεί ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ενώνει τους κόσμους της μουσικής, των celebrities και του life-style και αναδεικνύει μια εποχή, που για όσους την έχουν ζήσει αποτελεί μια νοσταλγική ανάμνηση.
Η ταινία του δεν είναι μια τυπική βιογραφία, είναι διασκεδαστική και δραματική ταυτόχρονα με στοιχεία μιούζικαλ, σουρεαλισμού και υψηλού θεάματος, όπως άλλωστε ήταν και η πραγματική ζωή του Έλτον Τζον. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/5/19
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Μιούζικαλ   
Σκηνοθεσία: Ντέξτερ Φλέτσερ 
Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Τζέμα Τζόουνς, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ 
Σύνοψη: Το Rocketman είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα. (Από την Odeon)