Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

27/4/19

Στο ρέμα… χωρίς ρεύμα

Σε κάποιο κανάλι παρακολούθησα μια μονομαχία μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων περιφερειαρχών, των κ. κ. Δούρου, Σγουρού, Πρωτούλη και Πατούλη, στην οποία δεν ήταν και εύκολο να αποφευχθούν κάποιοι εκνευρισμοί, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιου είδους «συναντήσεις».
Μου έκανε όμως ιδιαίτερη αίσθηση το αλαζονικό στυλ της κ. Δούρου. Της περιφερειάρχου που δάκρυσε όταν την επαινούσε ο πρωθυπουργός σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχε δακρύσει όταν πνιγόντουσαν στη Μάνδρα ή καιγόντουσαν στο Μάτι.
* * *
Η κ. Δούρου έπαιρνε απαξιωτική έκφραση, ειδικά όταν μιλούσε ο κ. Πατούλης, ο οποίος στο θέμα «τα ρέματα και ποιος ευθύνεται γι’ αυτά», εν τη ρύμη του λόγου του, τα αποκαλούσε «ρεύματα». Τέτοια λάθη είναι η χαρά αυτής της στήλης, αλλά η κ. Δούρου ζήλωσε τη δόξα. Αφού λοιπόν ο κ. Πατούλης είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «ρεύματα» 4 - 5 φορές, πετάχτηκε και του είπε: «Θα μας πουντιάσετε κύριε Πατούλη». Εξυπνακίστικο!
* * *
Δεν θα το σχολίαζα, εάν το έλεγε αστειευόμενη. Δεν χαμογελούσε όμως και δυστυχώς είχε πάρει ένα ύφος όχι αντάξιο μιας αποφοίτου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (μέσω υποτροφίας) στις Πολιτικές Επιστήμες, όπως διαβάζω στην Ελληνική  Wikipedia. 
* * *
Θα μπορούσε να δείξει κάποια κατανόηση, απέναντι σε έναν πανεπιστημιακής, επίσης,  μόρφωσης αντίπαλο. Να απολαύσουμε και εμείς κάποιο επίπεδο. Αλλά όχι. Η κυρία έχει κατέβει την κλίμακα, διότι ανήκει πλέον στο κόμμα που  θεωρεί ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά και καλλιεργεί τον εγωισμό», «η καριέρα είναι χολέρα», οι σημαιοφόροι στα σχολεία βγαίνουν με κλήρωση, επικρατεί η λογική της ήσσονος προσπάθειας και γενικά της ισότητας προς τα κάτω. Γι’ αυτό και ειρωνεύτηκε εν ψυχρώ τον κ. Πατούλη, ο οποίος όμως «δεν τσίμπησε» και αποκάλεσε τα ρέματα «ρεύματα» άλλες 2 – 3 φορές ακόμα. Προφανώς, επίτηδες.
* * *
Η δε αναφορά των δελτίων τύπου, ότι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης «δεν πήρε μεταπτυχιακά στην Αμερική, ούτε θα τη δείτε στα κοσμικά περιοδικά, είναι πάντα γελαστή, ανθρώπινη και σοβαρή», επισημοποιεί το γεγονός ότι στην κυβέρνηση δεν χρειάζονται πολιτικούς με ανώτερη μόρφωση, δεν γουστάρουν τις σπουδές σε καλά πανεπιστήμια –πολύ περισσότερο του εξωτερικού- και τους ενοχλούν ακόμα και τα πτυχία ξένων γλωσσών.  
* * *
Μετά από αυτά τα προεκλογικά (όπως σας είχα υποσχεθεί) και τα περί ρεμάτων και ρεύματος, αποκτά φέτος διπλή σημασία η ευχή μου, για «Καλή Ανάσταση». Να περάσετε καλά, με υγεία και… μακριά από τα ρεύματα.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)