Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

24/4/19

Νέες ταινίες από 24/4/2019

Παρουσίαση των νέων ταινιών που προβάλλονται στους κινηματογράφους από σήμερα.
Εκδικητές: Τελευταία Πράξη - Avengers: Endgame 
Είδος: Φαντασίας,  Δράσης, Περιπέτεια (και σε 3D)
Σκηνοθεσία: Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο
Πρωταγωνιστούν: Κόμπι Σμάλντερς, Σκάρλετ Τζόχανσον, Μπένεκτιτ Κάμπερμπατς, Κρις Πρατ, Μπρι Λάρσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Ζόι Σαλντάνα, Κάρεν Γκίλαν, Κρις Χέμσγουορθ, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Μπράντλι Κούπερ, Τομ Χόλαντ
Ημερομηνία Εξόδου: Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
Διάρκεια: 182’
Η πολυαναμενόμενη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, η 22η ταινία της σειράς, κλιμακώνει την ιστορία μετά τα καταστροφικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη μεγάλη εμπορική επιτυχία του Avengers: Infinity War.
H σειρά των Εκδικητών είναι ένα κινηματογραφικό ταξίδι χωρίς προηγούμενο, που διέσχισε πολλούς γαλαξίες τα τελευταία 11 χρόνια. Τώρα, η καινούρια προσθήκη ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη την πιο αβυσσαλέα μάχη ανάμεσα στους Εκδικητές και τον πιο αδυσώπητο εχθρό του σύμπαντος, τον φονικό Thanos.
Μία συναρπαστική, καταιγιστική, συναισθηματική κατάληξη από τους αδελφούς Ρούσο που επιφυλάσσουν μία αιφνιδιαστική τροπή στο ζενίθ αυτής της πρωτοφανούς επιτυχημένης κινηματογραφικής σειράς. 
Σύνοψη: Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.
Διανομή: Feelgood

Ο Γάτος ο φευγάτος - Cats and Peachtopia 
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Περιπέτεια, Οικογενειακή, Κωμωδία   
Σκηνοθεσία: Γκάρι Γουάνγκ 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Ακούγονται οι: Άρης Γεροντάκης, Ηρώ Μπέζου, Σοφία Καψαμπέλη, Ντίνος Σούτης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ινώ Στεφανή, Δημήτρης Μάριζας, Χρήστος Θάνος, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιώργος Σκουφής, Νίκος Παπαδόπουλος, Νίκος Νίκας
Σκηνοθεσία μεταγλώττισης: Χρήστος Θάνος
Ημερομηνία Εξόδου: Κυριακή του Πάσχα 2019  
Διάρκεια: 87 λεπτά
Σύνοψη: Ο Φευγάτος, ένας μικρός γάτος που έχει βαρεθεί να περνάει όλη του τη ζωή κλεισμένος στο διαμέρισμα όπου γεννήθηκε, θέλει να ζήσει ελεύθερος στον αληθινό κόσμο! Ο πατέρας του, ο Παντόφλας, έχοντας ζήσει για ένα διάστημα αδέσποτος και γνωρίζοντας τους κινδύνους που κρύβει το άγνωστο, προσπαθεί να τον αποτρέψει... Μια μέρα, ο Φευγάτος αποφασίζει να φύγει από το σπίτι του για να ανακαλύψει τη «Γατοπία» έναν κόσμο μυθικό, κρυμμένο στον πυθμένα μιας λίμνης! 
Ένα ταξίδι συναρπαστικό αλλά κι επικίνδυνο ξεκινά τόσο για τον ίδιο όσο και για τον πατέρα του που θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει τον μονάκριβο γιο του!
Διανομή: Odeon

Στα Αρβανίτικα
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Κατερίνα-Μάρθα Κλαρκ
Ημερομηνία εξόδου: 25/419 (Αποκλειστικά στον κινηματογράφο STUDIO New Star Art Cinema)
Σύνοψη: Ορμώμενη από παιδικές μνήμες και την φυσική περιέργειά της για τη γλώσσα που ως παιδί άκουγε από τους παππούδες της, η ελληνοκαναδή σκηνοθέτρια Κατερίνα-Μάρθα Κλαρκ, στήνει ένα οδοιπορικό προς ανεύρεση των ριζών της αρβανίτικης γλώσσας και κουλτούρας. Αρβανίτισσα κατά το ήμισυ και εκπληρώνοντας την υπόσχεσή της στη μητέρα της, μετά τον θάνατο του παππού της, ολοκληρώνει ένα εγχείρημα που ξεκίνησε χρόνια πριν.
Ως πρώτη κινηματογραφική έρευνα που γίνεται για τους Αρβανίτες, γυρισμένο κατά βάση στα Βίλια Αττικής, πέρα από τη γλώσσα, δίνει ιδιαίτερο βάρος τόσο στην κουλτούρα όσο και στην απεικόνιση της ιδιαίτερης προσωπικότητας των Αρβανιτών, καθώς και στην ιστορική τους πορεία μέχρι την εγκατάστασή τους στις περιφερειακές περιοχές της Θήβας.
Διανομή:  New Star
(Από την παρουσίαση στην Αμαρυσία)