19/1/19

Σεξουαλική αγωγή - Sex education

Πρόκειται για μια νέα –και νεανική- σειρά από αυτές που μέσα από κωμικές καταστάσεις θίγονται θέματα που απασχολούν τους έφηβους: οι μεταξύ τους σχέσεις, η μοναξιά που αισθάνονται ακόμα κι όταν είναι με άλλους, οι ιδιαιτερότητές τους και φυσικά το σεξ.

Αφού βγάλετε από το μυαλό σας όλες εκείνες τις αμερικανιές που έχετε δει στον κινηματογράφο (του στυλ American Pie κλπ) και αποδεχθείτε όσα προαναφέρθηκαν, σκεφτείτε τι θα κάνατε εσείς, εάν ως έφηβος είχατε μια μητέρα, που η κύρια απασχόλησή της είναι Σύμβουλος Σχέσεων σε προβληματικά ζευγάρια, σας επιτρέπει να της λέτε οτιδήποτε σας απασχολεί και πάντοτε είναι «ανοιχτή» απέναντί σας και έτοιμη να σας λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα.
Επίσης, λάβετε υπόψη σας ότι ο κολλητός σας στο σχολείο είναι ένας ανοιχτόκαρδος γκέι που δεν το κρύβει και ταυτόχρονα ότι η κοπέλα που ονειρευόσαστε να είχατε, αλλά ντρέπεστε ακόμα και να την κοιτάτε, έρχεται πρώτη για να σας εκφράσει το θαυμασμό της. Παράλληλα, σας προτείνει (επειδή έχετε μητέρα σύμβουλο σχέσεων και κάτι θα έχετε μάθει από αυτήν) να ξεκινήσετε μαζί μια επιχείρηση (για το χαρτζιλίκι) παρόμοιων συμβουλών προς τους συμμαθητές σας, από τους οποίους ένας είναι διστακτικός, άλλος δεν μπορεί να εκσπερματώσει, άλλη βιάζεται να χάσει την παρθενιά της και πάει λέγοντας. Όλα χωρίς ακρότητες και χωρίς την τάση να γελοιοποιούνται χαρακτήρες και ιδιαιτερότητες. 
Πάνω σ’ αυτόν τον καμβά έχει χτιστεί η σειρά «Sex Education» που ξεκίνησε με το άνοιγμα του 2019 στο Netflix από την Laurie Nunn. Μια σειρά οκτώ επεισοδίων, στα οποία μπορεί να βρείτε και κάποιες τολμηρές σκηνές. Συνολικά όμως, εάν δεχθείτε ότι αρκετοί νέοι αντιμετωπίζουν λίγο-πολύ προβλήματα σχέσεων, κάποιο μπούλινγκ στο σχολείο και διατηρούν απορίες γύρω από το σεξ παρά το γεγονός ότι βομβαρδίζονται από όλα τα media με πληροφορίες, τότε η σειρά αυτή «έχει την πλάκα της» και θα σας προσφέρει χαλαρές στιγμές, έξυπνες καταστάσεις και το βασικότερο πολύ καλές ερμηνείες από παιδιά που έχουν πάρει σοβαρά τους ρόλους τους, ενώ οι σκηνοθέτες Kate Herron και Ben Taylor παρακολουθούν τους νέους αποστασιοποιημένα, «παρατηρώντας» και όχι διδάσκοντας. 
Ο Asa Butterfield είναι εξαιρετικός στο ρόλο του Ότις, του νεαρού, ο οποίος αν και τελείως άπειρος περί το σεξ, καλείται από την πανέξυπνη φίλη του Μέιβι (την υποδύεται η Emma Mackey) να γίνει σύμβουλος σχέσεων και επειδή διστάζει ενθαρρύνεται συνεχώς γι’ αυτό από τον κολλητό του Έρικ (ο απολαυστικός Ncuti Gatwa), ο οποίος πρόθυμα αποδέχεται κάθε κατάσταση που τους προκύπτει. Φυσικά, η μητέρα του Ότις (η Gillian Anderson των X-Files) δεν έχει κανένα πρόβλημα με το γιο της, τον οποίο ελέγχει τόσο διακριτικά, όσο χρειάζεται παρόλο που φαίνεται να αδιαφορεί. Μεταξύ των συμμαθητών του Ότις, βρίσκονται ο Connor Swindells ως Άνταμ και η Tanya Reynolds ως Λίλι.
Ενδιαφέρουσα με πιθανότητα να έχει και δεύτερη σεζόν.
INFO
Προβάλλεται από το Netflix
Φωτογραφία από IMDB