16/8/18

Ερωτευμένος με τη γυναίκα μου - Amoureux de ma femme

Έξυπνη κωμωδία πάνω στις ερωτικές φαντασιώσεις ενός ώριμου παντρεμένου άντρα, που όμως δεν σταματά να είναι πιστός στη γυναίκα του.
Ο Ντανιέλ Οτέιγ σκηνοθετεί τον εαυτό του, στο ρόλο του άντρα που ερωτεύεται ακαριαία την όμορφη και καινούργια σύντροφο του καλύτερού του φίλου (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και δημιουργεί μια κωμωδία που κινείται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ένα στοιχείο suspense, που την κάνει ενδιαφέρουσα μέχρι το τελευταίο λεπτό (ομολογουμένως, μέχρι τη στιγμή που αρχίζεις να πιστεύεις ότι κάνει «κοιλιά»).

Οι καταστάσεις που «ονειρεύεται» ο Ντανιέλ (ταλέντο ηθοποιίας), άλλοτε κινούνται στο πλαίσιο του φυσιολογικού και άλλοτε του υπερβολικού, αλλά τι θα ήταν η ζωή εάν δεν ονειρευόμασταν; Η φαντασία δεν έχει περιορισμούς και γύρω από αυτόν τον άξονα κινείται το σενάριο.
Η Σαντρίν Κιμπερλέν, που υποδύεται την Ιζαμπέλ, σύζυγο του Ντανιέλ, είναι εξίσου υπέροχη, στο ρόλο της γυναίκας που ξέρει να κουμαντάρει έναν άντρα, από την αποπλάνησή του μέχρι την έκρηξη και το θυμό, πάντα υπό έλεγχο, ενώ η νεαρή Αντριάνα Ουγάρτε, κερδίζει τις εντυπώσεις ως το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου του Ντανιέλ, αλλά και κάθε άντρα. Αθώα και αισθησιακή, ερωτική και σατανική ταυτόχρονα, τα βγάζει πέρα σε όλους τους ρόλους. Για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν χρειάζονται συστάσεις. Μπορεί να μην έχει μεγάλο ρόλο, αλλά είναι χαρακτηριστικός.
Τα 84 λεπτά της ώρας είναι υπέρ αρκετά για αυτή την απολαυστική κωμωδία. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 16/8/18
Είδος: Κομεντί / Αισθηματική  
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Οτέιγ
Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ,  Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Αντριάνα Ουγκάρτε
Σύνοψη: Ο Ντανιέλ (Ντανιέλ Οτέιγ) μπορεί να είναι πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να υποκύπτει στην αχαλίνωτη φαντασία του. Όταν ο κολλητός του εμφανίζει την καινούρια, κατά πολύ νεότερη και αφοπλιστικά όμορφη σύντροφο, ο Ντανιέλ θα βρεθεί διχασμένος ανάμεσα στη σύζυγο του και σε απαγορευμένες φαντασιώσεις για μια ζωή πλάι στη γοητευτική νεαρή.
Διανομή: Tanweer