5/7/18

O Άντ-μαν και η Σφήκα – Ant-man and the Wasp

Στην πραγματικότητα έχουμε το σίκουελ δύο προηγούμενων ταινιών: του πρώτου Ant-man, αλλά και του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» στο οποίο εμφανίστηκε ο κατά κόσμον Σκοτ Λανγκ.

Οι φίλοι της Marvel θα χαρούν πολύ από το γεγονός ότι  σ’ αυτή την ταινία τέμνονται ιστορίες χαρακτήρων από διαφορετικές ταινίες, ενώ ο τόνος της ταινίας παραμένει κωμικός, και τα στοιχεία που δανείζεται από ταινίες με ληστείες εξακολουθούν να είναι έντονα.
Ένα σημαντικό κομμάτι της ταινίας, αλλά και κάτι διαφορετικό από τα κλασικά εφέ, είναι οι δυνατότητες για προοπτικές και διαστάσεις που εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα και δίνουν μια νέα αίσθηση στο είδος αυτό της περιπέτειας. Οι σμικρύνσεις και μεγεθύνσεις της πρώτης ταινίας δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που βλέπουμε αυτή τη φορά. Είπαμε: οι φίλοι του είδους θα ξετρελαθούν, παρόλο που μαζί με τις αλλαγές των διαστάσεων υπάρχει μια κάποια φλυαρία στους διαλόγους.
Ο Μάικλ Ντάγκλας, η Μισέλ Φάιφερ και ο Λόρενς Φίσμπερν δίνουν ένα κάποιο κύρος σ’ αυτό το σίκουελ, που όπως φαίνεται υπόσχεται και συνέχεια. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 5/7/18
Είδος: Φαντασίας - Περιπέτεια
Σκηνοθεσία: Πέιτον Ριντ
Παίζουν: Πολ Ρουντ, Εβάντζελιν Λίλι, Μισέλ Φάιφερ, Μάικλ Ντάγκλας, Λόρενς Φίσμπερν
Σύνοψη: Μετά το τέλος του «Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος», ο Σλοτ Λνγκ έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του ως σούπερ ήρωας, αλλά και ως πατέρας. Ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική του ζωή του με τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια, επείγουσα αποστολή που του αναθέτουν η Χόουπ Βαν Ντάιμ και ο δόκτωρ Χανκ Πιμ. Ο Σκοτ πρέπει να ξαναφορέσει τη στολή του και να μάθει να μάχεται δίπλα στη Σφήκα, καθώς η ομάδα συνεργάζεται για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν.
Διανομή: Feelgood