21/7/18

Τα καλά νέα της ημέρας

Δεν ξέρω τι μου λες εσύ, αλλά ψυλλιάζομαι ότι πάμε ολοταχώς για εκλογές. Όπως διαβάζω, ετοιμάζονται ελαφρύνσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ΕΝΦΙΑ, μείωση εισφορών σε επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 31.000 ευρώ, μη μείωση των συντάξεων από 1-1-2019 και σταδιακή αύξηση του κατωτάτου μισθού, τα οποία μάλιστα πρόκειται να ανακοινωθούν από το βήμα της Διεθνούς  Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Άσε που ακούγονται και ιστορίες για πράκτορες που κυκλοφορούν στη χώρα μας με τσάντες γεμάτες λεφτά και «λαδώνουν» τον κόσμο για να φωνάζει συνθήματα εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης. Μη το κάνει τσάμπα ο κόσμος…
Βέβαια όλα αυτά, μου θυμίζουν την εποχή λίγο πριν πέσει ο Καραμανλής ο Μικρός, που κυκλοφορούσαν φήμες ακόμα και για απόπειρα κατά της ζωής του από μεγάλες δυνάμεις, που φέτος μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι ήσαν πλαστά τα έγγραφα των πληροφοριοδοτών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία, διότι τούτοι εδώ πιστεύουν ότι δεν θα πέσουν ποτέ (έτσι νόμιζα κι εγώ όταν έβλεπα άλλους στο γύψο, μέχρι που μπήκα κι εγώ στο γύψο και ακόμα κάνω κινησιοθεραπεία στο χέρι μου).
Στην κυβέρνηση, λοιπόν, πιστεύουν ότι όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο και στεναχωριούνται για το θράσος μας: «Είμαι και είμαστε όλοι βαθιά περήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στις 5 του Ιούλη 2015. Γιατί ήταν μια κορυφαία πράξη αντίστασης (…) Το να έρχεστε εκ των υστέρων και να ζητάτε τον λόγο για το πώς διαχειριστήκαμε το ΟΧΙ του λαού, που εσείς λυσσαλέα το πολεμήσατε είναι πολιτικό θράσος». Αυτά είπε ο πρωθυπουργός για την επέτειο του περίφημου δημοψηφίσματος του 2015, στο οποίο όσοι είχαν ψηφίσει ΟΧΙ, ήλπιζαν ότι δεν θα κάνει η κυβέρνηση αυτά που κάνει σήμερα.
Άλλα αντ’ άλλων δηλαδή, και όπως είπε και μια τηλεπαρουσιάστρια: «Στα καλά νέα της ημέρας, ανήκει και η είδηση ότι ο Guardian εκθειάζει την ελληνική χωριάτικη σαλάτα χαρακτηρίζοντάς την πλήρες γεύμα μαζί με μια φθηνή μπύρα».
Πού το είδε το καλό νέο; Δεν την εκθειάζει κορίτσι μου. Εξηγεί στους αγγλόφωνους τουρίστες ότι στην Ελλάδα μπορούν να τη βγάλουν οικονομικά, με μια σαλάτα και μια μπύρα.
Τα καλά νέα της ημέρας είναι, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε με γένια δύο ημερών, χαλαρός και χάι! Τι να σου κάνει κι αυτός; Ο Αλέξης που κυκλοφορεί χωρίς γραβάτα, θα καταλήξει να έχει την καλύτερη συλλογή γραβατών από αυτές που του χαρίζουν… Να μην κάνει και ο Κυριάκος μια συλλογή ξυριστικών μηχανών;
(Δημοσιεύεται 21/7/2018 στην Αμαρυσία)