7/6/18

Βασικός ύποπτος - Spinning man

Αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ που βασίζεται στην ιδέα «είναι πράγματι ύποπτος ο πρωταγωνιστής για την εξαφάνιση ενός κοριτσιού, ή είναι αθώος και οι συγκυρίες οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα;». Έτσι η αγωνία στο σενάριο κλιμακώνεται από τη διαρκή αμφιβολία και από τη συνεχή διείσδυση του σκηνοθέτη σε χαρακτήρες σκοτεινούς που δεν είσαι βέβαιος εάν είναι όπως φαίνονται.

Ο Γκάι Πιρς είναι αρκετά πειστικός στο ρόλο του καθηγητή που είναι επιρρεπής στο να κάνει σχέσεις με τις φοιτήτριές του. Σκληρή και γοητευτική φυσιογνωμία με τα γένια του των τριών ημερών, δείχνει ότι προσπαθεί να αποβάλλει κάτι από το παρελθόν του και ταυτόχρονα να «κρατιέται» μη του ξανασυμβεί. Πάντα υπάρχει μια αοριστία στο βλέμμα του και τα flashback δεν δείχνουν να είναι αμέτοχος στην εξαφάνιση της φοιτήτριάς του. 
Η Μίνι Ντράιβερ που υποδύεται τη γυναίκα του, δείχνει άγνοια γύρω από το τι συμβαίνει στη σχολή, αλλά όταν ανακρίνεται από τον αστυνομικό, βγάζει προς τα έξω έναν άνθρωπο που καλύπτει κάτι από το παρελθόν του καθηγητή. Οι εφιάλτες του δεν έχουν σταματήσει να είναι και δικοί της. Το βλέμμα της αποπνέει πάντοτε μια αμφιβολία. 
Τέλος, είναι και ο Πιρς Μπρόσναν που, ως αστυνομικός επιθεωρητής, έχει αναλάβει την υπόθεση. Τυπικός, αργοκίνητος, με τη σιγουριά ενός Ηρακλή Πουαρό προσπαθεί να ξεδιπλώσει τις πτυχές του μυστηρίου, πιέζοντας το βασικό ύποπτο, αλλά χωρίς να έχει κάποιες απτές αποδείξεις. Η ερμηνεία του, κάνει το μυστήριο ακόμα μεγαλύτερο και δίνει την εντύπωση ότι ίσως πάει να «στήσει» την κατηγορία στις πλάτες ενός τύπου που μπορεί να του αρέσουν οι φοιτήτριές του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κάτι άλλο έχει συμβεί.
Η μουντή φωτογραφία, η απόσταση του σκηνοθέτη από όσα διαδραματίζονται και η εξισορρόπηση των στοιχείων «αθωότητας» ή «ενοχής», που χαρακτηρίζει όλους τους ήρωες του σεναρίου, μαζί με τις ερμηνείες κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα την ταινία (Κριτική μου  στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 7/6/18
Είδος: Μυστηρίου / Θρίλερ   
Σκηνοθεσία: Σάιμον Κάιζερ
Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Οντέγια Ρας, Γκάι Πιρς, Μίνι Ντράιβερ, Κλαρκ Γκρεγκ, Αλεξάντρα Σιπ, Τζέιμι Κένεντι 
Σύνοψη: O Έβαν Μπερτς (Γκάι Πιρς) είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Έχει μία φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή με τη γυναίκα του Έλεν (Μίνι Ντράιβερ) και τα δύο παιδιά τους. Όμως, το παρελθόν του Έβαν κρύβει μια σειρά από ακατάλληλες σχέσεις με φοιτήτριες. Έχοντας ήδη αναγκαστεί να μετακομίσει λόγω αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οικογένεια θα καταρρεύσει, όταν ο Έβαν θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισης μιας νεαρής φοιτήτριας (Οντέγια Ρας). Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Μάλοϊ (Πιρς Μπρόσναν) αναλαμβάνει την υπόθεση και παλεύει να ανακαλύψει την αλήθεια, πριν το επόμενο χτύπημα του Έβαν. Η πάντα υποστηρικτική Έλεν, αρχίζει να χάνει την πίστη της, καθώς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Εν τω μεταξύ, τον Έβαν προσεγγίζει μια όμορφη φοιτήτρια, η Άννα (Αλεξάντρα Σιπ)…
Διανομή: Tanweer