24/5/18

Μια αληθινή ιστορία - Based on a true story


Ο 84χρονος Ρομάν Πολάνσκι φαίνεται ότι έχει χάσει την σπιρτάδα του και τη διεισδυτικότητά του στους χαρακτήρες και αν δεν ήταν η Εύα Γκριν, που υποδύεται την Ελ, ίσως να είχαμε το πλέον βαρετό φιλμ του. Εννοείται ότι έχουμε ένα ψυχολογικό θρίλερ, αλλά δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το απογειώνει, να του δώσει κάποια κατεύθυνση, ένα focus. 
Δεν έχω διαβάσει το ομότιτλο μυθιστόρημα της Delphine De Vigan (που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Utopia), έτσι βρήκα πολύ επιφανειακή την ταινία παρά το μυστήριο που έντεχνα προσπαθεί να δημιουργήσει ο αειθαλής  σκηνοθέτης, ο οποίος για άλλη μια φορά έχει ως πρωταγωνίστρια τη γυναίκα του Εμανουέλ Σενιέ, που χωρίς δυσκολία υποδύεται την τελματωμένη, άνευρη και χωρίς έμπνευση συγγραφέα.
Αν εξαιρέσω τις ερμηνείες των δύο γυναικών και του πάντα ενδιαφέροντος Βενσάν Περέζ, είναι η πρώτη φορά, που είδα Πολάνσκι και μετά το τέλος της ταινίας, δεν είχα θέμα για συζήτηση. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 24/5/18
Είδος: Δράμα / Μυστηρίου    
Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι  
Παίζουν: Εμανουέλ Σενιέ, Εύα Γκριν, Βενσάν Περέζ  
Η Ντελφίν είναι η συγγραφέας ενός best-seller, μιας ιδιαίτερα προσωπικής νουβέλας, αφιερωμένης στην μητέρα της. Εξουθενωμένη από τις αμέτρητες υποχρεώσεις και εύθραυστη εξαιτίας των αναμνήσεων της, η Ντελφίν βασανίζεται από ανώνυμα γράμματα που την κατηγορούν ότι έχει ρίξει την οικογένεια της στα λιοντάρια. H συγγραφέας βρίσκεται σε τέλμα ενώ παραλύει μόνο με την ιδέα ότι θα πρέπει να γράψει ξανά. Μέχρι που στον δρόμο της συναντά την Ελ, μια νέα γοητευτική, έξυπνη και διαισθητική γυναίκα. Την καταλαβαίνει καλύτερα από όλους με αποτέλεσμα η Ντελφίν να αναπτύξει ιδιαιτέρα αισθήματα για την Ελ, να την εμπιστεύεται τυφλά και να της ανοίγεται. Μέχρι που θα φτάσει η Ελ όταν μετακομίσει στο διαμέρισμα της Ντελφίν; Έχει έρθει για να συμπληρώσει ένα κενό ή για να δημιουργήσει ένα νέο; Για να δώσει στην Ντελφίν κίνητρο ή για να της κλέψει την ζωή;
Διανομή: Spentzos Film