21/12/17

Όλα τα λεφτά του κόσμου - All the money in the world

Το φιλμ βασίζεται στο βιβλίο του Τζον Πίρσον «Δυστυχής πλούτος: Η εξωπραγματική περιουσία και οι ατυχίες των κληρονόμων του Ζαν Πολ Γκετί» και ενώ η απαγωγή αποτελεί ουσιαστικά τη ραχοκοκαλιά του σεναρίου, ωστόσο πάει πίσω στο χρόνο και παρακολουθεί τα παιδικά χρόνια του αγοριού και το ιστορικό φόντο μέσα στο οποίο μεγάλωσε ο Γκετί. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ισορροπεί μεταξύ ενός δράματος, μιας περιπέτειας απαγωγής και της κλασσικής βιογραφίας, δίνοντας έτσι στην ταινία του ένα στίγμα θρίλερ και ταυτόχρονα ένα σαιξπηρικό οικογενειακό δράμα.
Φυσικά, έχει στη διάθεσή του και μια σειρά πολύ καλών ερμηνευτών, μεταξύ των οποίων και τον Κρίστοφερ Πλάμερ στο ρόλο του Ζαν Πολ Γκετί, ο οποίος αντικατέστησε τον Κέβιν Σπέισι μετά τις σκανδαλιστικές αποκαλύψεις που ακολούθησαν το σκάνδαλο Γουάινστιν στο Χόλιγουντ.
Τα κοστούμια και τα σκηνικά, αναπαριστούν με ακρίβεια τη δεκαετία του ’70, καλύπτοντας διαφορετικές γενιές και κοινωνικές τάξεις, με πλούσια γκάμα από τους πλουσιότερους της εποχής, έως τους τρομοκράτες και την μεσοαστή μητέρα.
INFO
Προβάλλεται από 21/12/17
Είδος: Θρίλερ / Βιογραφική
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν: Μισέλ Ουίλιαμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μαρκ Ουόλμπεργκ, Τσάρλι Πλάμερ, Τίμοθι Χάτον, Ρομέν Ντουρί
Ρώμη, 1973. Κουκουλοφόροι απαγάγουν ένα 16χρονο αγόρι, τον Τζον Πολ. Ο Τζον δεν είναι ένας τυχαίος έφηβος, αφού είναι εγγονός του Πολ Γκετί, του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Ένας πανίσχυρος, δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας πετρελαίου, απίστευτα μίζερος, απρόσωπος και τσιγκούνης, ο οποίος αρνείται ευθαρσώς και δημοσίως να πληρώσει τα λύτρα στους απαγωγείς για να σώσει τη ζωή του αγαπημένου του εγγονού. Η αφοσιωμένη και δυναμική μητέρα του Τζον Πολ, η Γκέιλ, παρά τις μάταιες προσπάθειες της να αλλάξει την αμείλικτη στάση του Γκετί, αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αινιγματικό σωματοφύλακα του Γκετί, τον Φλέτσερ Τσέις, αναλαμβάνοντας πλήρως τη διάσωση του γιού της.
Διανομή: Odeon