25/11/16

Σύμμαχοι - Allied

Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λίζι Καπλάν, Μάθιου Γκουντ, Τζάρεντ Χάρις
Προβάλλεται από 24/11/16
Η ιστορία διαδραματίζεται το 1942. Ο Μαξ ένας γαλλο-καναδός κατάσκοπος, μετά από μια αποστολή στην Καζαμπλάνκα ερωτεύεται και παντρεύεται την γαλλίδα πράκτορα Μαριάν, Με την επιστροφή τους στο Λονδίνο και αφού έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι, ο Μαξ ειδοποιείται ότι η Μαριάν μπορεί να είναι κατάσκοπος των Ναζί. Έτσι και παρά τις αντίθετες εντολές που έχει αρχίζει να ερευνά μόνος του (Διανομή: U.I.P.)
Κριτική: Αυθεντική ατμόσφαιρα και αρκετά καλές ερμηνείες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιπέτειας, για την οποία οι πληροφορίες της εταιρίας διανομής προσφέρουν στο μελλοντικό θεατή περισσότερα -απ’ ότι πρέπει- στοιχεία.
Ο Ρόμπερτ Ζεμέκις σκηνοθετεί έχοντας στο μυαλό του τον Χίτσκοκ και μέχρις ενός σημείου κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή κυρίως χάρη στις ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών. 
Τόσο ο Μπραντ Πιτ όσο και η Μαριόν Κοτιγιάρ είναι αρκετά μυστηριώδεις με το βάρος να πέφτει στους ώμους της Κοτιγιάρ, η οποία και είναι ύποπτη για διπλή κατάσκοπος. Κάτι που σχεδόν βγαίνει από τις αρχικές σκηνές όταν ο Μπραντ Πιτ πέφτει από (όχι τα σύννεφα) ένα καταγάλανο ουρανό στην έρημο του Μαρόκου. 
Μετά την επιτυχημένη αποστολή τους στην Καζαμπλάνκα, ερωτεύονται και με την επιστροφή τους στο υπό διαρκείς βομβαρδισμούς Λονδίνο, παντρεύονται. Ο θεατής υποψιάζεται ότι κάτι δεν θα πάει καλά και αυτή η υποψία σύντομα μετατρέπεται σε πιθανότητα με πολλές δόσεις αμφιβολιών.
Η φωτογραφία με την αυθεντικότητα των ντεκόρ και των κοστουμιών είναι συναρπαστική, αλλά ο Ζεμέκις δεν σε καθηλώνει. Μόνο που σου κεντρίζει την περιέργεια.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)