26/11/15

The Hunger Games: Η Επανάσταση / Μέρος 2 - The Hunger Games: Mockingjay / Part 2

Υπόθεση: Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του τρίτου μέρους της τριλογίας «Αγώνες πείνας». Η Περιοχή 13 επαναστατεί εναντίον της απολυταρχικής Κάπιτολ. Το σύμβολο πια της Επανάστασης, η Κάτνις Έβερντιν, μαζί με τους πιστούς της φίλους Πίτα, Γκέιλ και Φίνικ, αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν τους κατοίκους της έκπτωτης Πάνεμ και να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.
Η ιστορία συνεχίζει από το σημείο που η Κάτνις έχει επιστρέψει στην Περιοχή 13, κι ανήμπορη να προσεγγίσει τον Πίτα, παρακολουθεί ολόκληρη την Πάνεμ να βυθίζεται στον πόλεμο.Παρόλο που δέχτηκε να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης, βλέπει πια ότι δεν αρκεί αυτός ο ρόλος της για να γυρίσει το κλίμα απέναντι στην Κάπιτολ. Μαζί με το Γκέιλ, τον απρόβλεπτο πια Πίτα, το Φίνικ και την «Ομάδα 451», θα κατευθυνθούν στην άλλοτε λαμπερή Κάπιτολ με μόνο στόχο να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

Κριτική: Η τρίτη και τελευταία συνέχεια της επιτυχημένης μεταφοράς του τρίτομου μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιέρωσαν: ολοκληρωμένους χαρακτήρες, δράση, θέαμα και μηνύματα για τη συντροφικότητα, τη φιλία, την αυτοθυσία και την ελευθερία, αλλά αυτή τη φορά σε άνισες δόσεις, με περισσότερους διαλόγους και «φιλοσοφικές» συζητήσεις πάνω στην προετοιμασία της επανάστασης με επικεφαλής τη Κατνίς, που έχει αναλάβει ηγέτης από την προηγούμενη ταινία. Όχι τόσο καλή όσο η προηγούμενη.

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέφρι Ράιτ, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τόμπι Τζόουνς
Προβάλλεται από 26/11/15