27/8/15

Μάρνι - Marnie

Υπόθεση: Η κεντρική ηρωΐδα της ταινίας, η Μάρνι, είναι μια κλεπτομανής που λιποθυμά όταν βλέπει κόκκινο χρώμα. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας γοητευμένος μαζί της την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας για την νεύρωσή της. Την συλλαμβάνει επ΄ αυτοφώρω και την πιέζει να τον παντρευτεί. Ως γυναίκα του αποδεικνύεται ψυχρή. Ψάχνοντας όμως το παρελθόν της ο θα ανακαλύψει τους λόγους που την έχουν οδηγήσει στις εμμονές της και θα είναι καταλυτικός.
Κριτική: Έξοχο, αν και αδικημένο στην εποχή του, ψυχολογικό θρίλερ, με ήρωες ένα φετιχιστή επιχειρηματία (τον υποδύεται υπέροχα ο Σον Κόνερι), που διεγείρεται ερωτικά από προβληματικές γυναίκες και μια κλεπτομανή, νευρωτική και με ψυχολογικά προβλήματα γυναίκα (η Τίπι Χέντρεν αρκετά καλή στο ρόλο), που τον παντρεύεται εκβιαζόμενη.
Ο Χίτσκοκ με κοντινά πλάνα που εμβαθύνουν στους χαρακτήρες και με πυκνό σκηνοθετικό ρυθμό καταφέρνει να γοητεύει το κοινό και να του κρατά το ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι ο Κόνερι, μέχρι το 1964 (που γυρίστηκε το Μάρνι) ήταν γνωστός ως Τζέιμς Μποντ έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την ταινία, 
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Παίζουν: Τίπι Χέντρεν, Σον Κόνερι, Νταϊάν Μπαίηκερ, Μάρτιν Γκάμπελ
Προβάλλεται από 20/8/2015
(Κριτική μου στο myfilm.gr)