22/5/14

Το μυστικό της Μέιζι - What Maisie knew

Υπόθεση: Με φόντο τη Νέα Υόρκη, ένα μικρό κορίτσι παρακολουθεί το επώδυνο διαζύγιο των γονιών της. Μια σύγχρονη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Henry James, στη Νέα Υόρκη.
Κριτική: Μέσα από τα μάτια της εξάχρονης Μέιζι, παρακολουθούμε την αδιαφορία των γονιών της προς αυτή και τα προβλήματα που έχουν όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τους εραστές τους. Το αποτέλεσμα θα είναι, ύστερα από διάφορα, άλλοτε τυχαία και άλλοτε όχι, περιστατικά και οι δύο τους να εγκαταλειφθούν από τους εραστές, στους οποίους σιγά-σιγά θα περάσει η φροντίδα της μικρής Μέιζι, η οποία όπως γίνεται εμφανές πολύ νωρίς στην ταινία, με αυτούς ζει πολύ καλύτερα.
Ένα μπλέξιμο συμπεριφορών και ρόλων, μεταξύ τεσσάρων ώριμων -υποτίθεται- ατόμων, αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον, επειδή απεικονίζεται μέσα από τα μάτια της μικρής Μέιζι χωρίς υπερβολικούς μελοδραματισμούς και διδακτική διάθεση..
Οι σκηνοθέτες παρακολουθούν αποστασιοποιημένοι την εξέλιξη, κινώντας την κάμερα στο ύψος της μικρής Μέιζι, της οποίας τα οδυνηρότερα σχόλια για τον κόσμο των μεγάλων, είναι οι σιωπές της και το γεμάτο απορία ή αμφιβολία, ή ακόμα και με επίκριση βλέμμα της.
Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες, τόσο από το ζευγάρι των γονέων Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και Τζούλιαν Μουρ, όσο και από τους αντίστοιχους εραστές, ενώ η μικρή Ονάτα Έιπριλ με το βλέμμα της και μόνο κερδίζει το θεατή
Σκηνοθεσία: Σκοτ Μακγκί, Ντέιβιντ Σίγκελ
Με τους: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Κούγκαν
Προβάλλεται από 22/5/2014
(Κριτική μου στο myFilm)