25/6/20

Σταθμός: Νέα Υόρκη - Port Authority

Με φόντο μια σχεδόν άγνωστη Νέα Υόρκη, όπου νέοι άνθρωποι καταφθάνουν από κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών και στην προσπάθειά τους να βρουν τον εαυτό τους και να ανακαλύψουν κάτι νέο, εντάσσονται σε κοινότητες-οικογένειες, ο φακός της Ντάνιελ Λέσοβιτς παρακολουθεί με σοβαρότητα το αίσθημα που αναπτύσσεται μεταξύ ενός 20χρονου και μιας τρανσέξουαλ.

Ο 20χρονος Πολ (Φιόν Ουάιτχεντ) από το Πίτσμπουργκ φτάνει στο σταθμό λεωφορείων Πορτ Οθόριτι της Νέας Υόρκης, όπου νομίζει ότι θα τον περιμένει η αδελφή του. Δυστυχώς γι’ αυτόν η αδελφή του δεν θα είναι εκεί και θα αναγκαστεί να τριγυρίζει ψάχνοντας στέγη. Άγνωστος εν μέσω αγνώστων σαν ένας νέος Midnight Cowboy, ο Πολ θα πέσει τυχαία στον Λι (που τον υποδύεται ο ΜακΚολ Λόμπαρντ), ο οποίος θα του βρει στέγη και κάποια δουλειά για επιβίωση. Ανάμεσα στις γνωριμίες του, χωρίς να το καταλάβει από την αρχή θα είναι και η Γουάι, μια τρανσέξουαλ (την υποδύεται η Λέινα Μπλουμ, τρανς, μοντέλο, χορεύτρια, ηθοποιός και ακτιβίστρια), η οποία θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του και τους άλλους, οι οποίοι επειδή ο Πολ είναι λιγομίλητος δυσκολεύονται να καταλάβουν ποιος είναι κατά βάθος και τι θέλει από τη ζωή.
Ουσιαστικά έχουμε μια ιστορία δύσκολης ενηλικίωσης και συμφιλίωσης μέσα από τους συμβιβασμούς δύο διαφορετικών κόσμων, με διαφορετικές κουλτούρες. Αυτούς τους κόσμους εκπροσωπούν ο Πολ και η Γουάι που μέσα από τις αντιπαραθέσεις τους αργά και σταθερά θα βρουν τα κοινά τους στοιχεία, τη χημεία που τους ενώνει.
Ο φακός της Λέσοβιτς με τη φωτογραφία του Τζόμο Φρέι και τη μουσική του Μάθιου Χέρμπερτ «ζεσταίνουν» πλευρές της Νέας Υόρκης που δεν βλέπουμε συχνά στη μεγάλη οθόνη. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 25/6/20
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (94΄)
Χώρα: Γαλλία, ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Λέσοβιτς 
Παίζουν: Φιόν Ουάιτχεντ, Λέινα Μπλουμ, ΜακΚόλ Λόμπαρντ 
Σύνοψη: Ο Πολ, ένας 20χρονος midwesterner, καταφθάνει στον τερματικό σταθμό λεωφορείων «Port Authority» της Νέας Υόρκης, όπου συναντά την Γουάι, μια γοητευτική γυναίκα, και ένας έντονος έρωτας ανθίζει σύντομα. Όταν ο Πολ ανακαλύπτει ότι η Γουάι είναι τρανς, ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας γεμάτο προκλήσεις, όπου καλείται να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του για αυτήν και την κοινωνικές δυνάμεις που απειλούν να σπάσουν τον δεσμό τους.
(Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών 2019).
Διανομή: Cinobo