12/5/20

Έκρηξη οργής – Furie

Δύο ταινίες μου θύμισε αυτό το θρίλερ, αλλά εάν αναφερθώ σ’ αυτές είναι σαν να σας αποκαλύπτω το τέλος. Οπότε…
Η πλούσια κι ωραία τριμελής οικογένεια Ντιαλό επιστρέφει από τις διακοπές της με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο στο σπίτι της, μια ζηλευτή μονοκατοικία στα προάστια και δεν μπορεί να μπει μέσα. Η νταντά Σαμπρίνα (Μαρί Μπορέν) του γιού της οικογένειας -που έχει μείνει πίσω- έχει φέρει το σύζυγό της Έρικ (Ιμπέρ Ντελάτρ) και έχουν κάνει κατάληψη.
Στην προσπάθεια του ιδιοκτήτη Πολ Ντιαλό (Αντάμα Νιάνε) να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του, η νταντά καλεί την αστυνομία και από εκεί και ύστερα αρχίζει η δικαστική οδύσσειά του να διεκδικήσει το ακίνητο, επειδή από κακή διατύπωση ενός συμβολαίου που είχε υπογράψει η γυναίκα του Κλοέ Ντιαλό (Στεφάν Καγιάρντ) με την νταντά (που είναι και έγκυος), η οικογένεια της νταντάς θεωρείται ότι έχει νοικιάσει το σπίτι και δεν μπορούν να την ξεσπιτώσουν. Έτσι μένουν εκτός της ιδιοκτησίας τους οι Ντιαλό και ευτυχώς που έχουν το αυτοκινούμενο και δεν μένουν στο δρόμο.
Η γραφειοκρατία που απαιτείται για τη διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του, η τυπικότητα της δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση, η ανασφάλεια του Πολ που είναι μαύρος και η επανεμφάνιση του Έρικ (Πολ Χαμί) ενός παλιού λευκού φίλου της Κλοέ αρχίζουν να εκνευρίζουν τον Πολ, ο οποίος ανάμεσα στο ποτό και τους φίλους του, παρασύρεται σε ακρότητες που δυσχεραίνουν τη θέση του, τόσο απέναντι στο κράτος, όσο και στη σύζυγό του.
Θρίλερ, λοιπόν, καλοσκηνοθετημένο με κορυφούμενη εξέλιξη και αγωνία και ένα απρόσμενο φινάλε, που όμως κάπου το έχετε ξαναδεί. Όπως επίσης έχετε ξαναδεί τη σύζυγο να αμφισβητεί τις ικανότητες του άντρα της στην αντιμετώπιση κρίσεων. (Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Είδος: Θρίλερ (98΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Αμπού
Παίζουν: Αντάμα Νιάνε, Στεφάν Καγιάρντ, Ματιέ Κασού, Πολ Χαμί, Μαρί Μπορέν, Ιμπέρ Ντελάτρ
Σύνοψη: Επιστρέφοντας από τις διακοπές ένας οικογενειάρχης βρίσκει στο σπίτι του καταληψίες και παγιδεύεται σε μια διαμάχη που παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.
Προβάλλεται στο Netflix