26/9/19

Απρόσμενος έρωτας - An unexpected love

Ταινία χαρακτήρων, με υπόθεση γύρω από ένα ζευγάρι που διαπιστώνει το τέλμα στη σχέση τους όταν ο γιός τους φεύγει στην Ισπανία για σπουδές και μένουν μόνοι τους.

Ο Μάρκος (έξοχος ο Ρικάρντο Νταρέν) και η Άνα (πολύ καλή και η Μερσέντες Μοράν) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετά την αναχώρηση του γιού τους αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η σχέση τους βρίσκεται σε τέλμα. Αυτό το αντιλαμβάνονται σταδιακά χωρίς αντιπαλότητα ή έντονους καυγάδες –άλλωστε είναι ένα καλλιεργημένο ζευγάρι- και με μπόλικη συζήτηση γύρω από την ύπαρξη, τη ρουτίνα των σχέσεων, το γεγονός ότι όλα τα πράγματα κάποτε μπορεί να έχουν κάποιο τέλος. Ή μήπως όχι;
Η εξέλιξη του σεναρίου, με τη βοήθεια και των άλλων χαρακτήρων που κινούνται γύρω από το ζευγάρι και εκφράζουν διαφορετικούς τρόπους και τις δικές τους απόψεις για τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα, τη συμβίωση, την επιθυμία και τη μοναξιά, αρχίζει να γίνεται προβλέψιμη για ένα αισιόδοξο φινάλε, αλλά η σκηνοθεσία του Χουάν Βέρα δεν αφήνει περιθώρια να σκεφτείς πώς μπορεί να γίνει αυτό, όταν όλα τα στοιχεία και οι εμμονές του Μάρκος και της Άνα δεν τους επιτρέπουν συμβιβασμούς. Δεν παύουν όμως να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους και αυτή η ειλικρίνεια λειτουργεί ως καταλύτης.
Η ταινία θίγει σοβαρά θέματα χωρίς να γίνεται δραματική (ή μελό) και τα αντιμετωπίζει με ελαφρύ, πολύ λεπτό χιούμορ, ειδικά για τους θεατές εκείνους και εκείνες που μπορεί να ταυτιστούν με τους δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι προσπαθούν να διασκεδάσουν τη μοναξιά τους και την υποτιθέμενη ελευθερία τους με τρόπους -και κάτω από συνθήκες- που τελικά ξαφνιάζουν και τους ίδιους.
Από αυτή την τελευταία άποψη, η ταινία είναι διασκεδαστική, με πυκνούς και ζουμερούς διαλόγους, που εάν δεν σας κουράζουν θα τη βρείτε και ψυχαγωγική και εποικοδομητική. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 26/9/19
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, Κομεντί  
Σκηνοθεσία: Χουάν Βέρα 
Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν, Άντρια Πιέτρα, Ζαν Πιέρ Νοέρ, Κλόντια Λαπάκο, Τσίκο Νοβάρο 
Σύνοψη: O Marcos και η Ana μετράνε 25 χρόνια γάμου. Όταν ο μοναχογιός τους φεύγει από την επαρχία για να πάει στο κολέγιο, το ζευγάρι μπαίνει σε περίοδο κρίσης. Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, σαν να το είχαν σχεδιάσει καιρό, αποφασίζουν να χωρίσουν τους δρόμους τους. Λιτά και απέριττα, τόσο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια αμοιβαία απόφαση χωρισμού. Η εργένικη ζωή μοιάζει έντονη και συναρπαστική αρχικά, αλλά γρήγορα έρχονται τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες. Ο Marcos και η Ana αρχίζουν να αναρωτιούνται για την αγάπη, τη φύση της επιθυμίας, την πίστη και παίρνουν μία απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. (Από τη Feelgood)