13/6/19

Κορίτσια κάποιας ηλικίας - Poms

Ανάλαφρη κωμωδία από εκείνες τις ταινίες που αξιοποιούν τους ηλικιωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, αλλά αυτή τη φορά με επιτυχία.
Η Νταιάν Κίτον και η Τζάκι Γουίβερ χωρίς να υπερβάλλουν, με χιούμορ αλλά και με σεβασμό στην τρίτη ηλικία, κάτω από τις οδηγίες της Ζάρα Χέις δίνουν χρώμα στην «υπόλοιπη ζωή τους» (όπως λένε και οι ίδιες) και ταυτόχρονα ανανεώνουν τις προοπτικές και για άλλες κυρίες μιας κοινότητας αποκλειστικά για ηλικιωμένους, που ζουν κάτω από αυστηρούς κανόνες.

Κεφάτη, «καλοκαιρινή» ταινία, με έξυπνους διαλόγους μέσα από τους οποίους θίγονται σοβαρά θέματα, όπως η ενδυνάμωση χαρακτήρων, η συμπεριφορά απέναντι στους ηλικιωμένους, η καταπίεση, ο εκβιασμός, ενώ αφήνεται και ο υπαινιγμός για έναν ύποπτο θάνατο ενός συζύγου (που σηκώνει πολλή συζήτηση: από το εάν είναι σύμπτωση ή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», μέχρι και την «ευθανασία», εφόσον η ζωή που κάνει κάποιος κάθε άλλο παρά ζωή είναι), anyway.
Η ουσία είναι ότι όλοι οι χαρακτήρες είναι γλυκείς, συμπαθητικοί και «έξω καρδιά» με την ταινία να αφήνει συνολικά καλές εντυπώσεις. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/6/2019
Είδος: Κωμωδία 
Σκηνοθεσία: Ζάρα Χέις 
Παίζουν: Νταΐάν Κίτον, Τζάκι Γουίβερ, Σίλια Γουέστον, Αλίσα Μπο, Τσάρλι Ταχάν  
Σύνοψη: Η Νταιάν Κίτον και η Τζάκι Γουίβερ αποδεικνύουν ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για μια καινούργια αρχή Σε μια κοινότητα συνταξιούχων, δύο γενναίες γυναίκες αποφασίζουν να γίνουν... μαζορέτες! Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, η απολαυστική κωμωδία της Ζάρα Χέις, από τους παραγωγούς της ταινίας Book Club επιστρατεύει ένα δυνατό γυναικείο καστ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τους στρίπερς του Full Monty.  (Από την Seven Films)