13/6/19

Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου - Le grand bain - Sink or Swim

Μια ταινία για την κρίση της μέσης ηλικίας, την αυτοεκτίμηση, τη φιλία, αλλά και για το νόημα της ζωής, μέσα από την ιστορία μιας παρέας 40άρηδων και κάτι (που δεν έχουν και λίγα προβλήματα ο καθένας,

είτε οικογενειακά, είτε επαγγελματικά), οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν –για πρώτη φορά-  μια ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης ανδρών. 
Η συγχρονισμένη κολύμβηση δεν είναι και κάτι εύκολο για τους άνδρες, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι και γυμνασμένοι. Αντιθέτως η φυσική τους κατάσταση είναι απογοητευτική, αλλά με βάση το αισιόδοξο σενάριο, αυτό που θέλουν δεν είναι και κάτι το ακατόρθωτο, εφόσον αποφασίσουν να συνεργαστούν κάτω από την πίεση μιας προπονήτριας, που αποδεικνύει ότι η θέληση είναι το παν.
Ο Ζιλ Λελούς διαθέτει ένα καλό cast με απολαυστικές ερμηνείες, ενώ στην όλη ατμόσφαιρα συμβάλλει και η καλή επιλογή μουσικής (νομίζω πως έχω ξαναγράψει, ότι στις γαλλικές ταινίες η επιλογή αμερικανικής μουσικής δημιουργεί «άλλη» ατμόσφαιρα).
Ο Ματιέ Αμαλρίκ (ως καταπιεσμένος Μπερτράντ παρά το γεγονός ότι έχει μια καλή οικογένεια) και ο Γκιγιόμ Κανέ (ως Λορέντ με αρκετά προβλήματα στην οικογένειά του) κλέβουν την παράσταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι άλλοι χαρακτήρες υστερούν. Όλοι μαζί, προσφέρουν ένα ευχάριστο δίωρο. ((Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/6/2019
Είδος: Κομεντί, Αθλητική  
Σκηνοθεσία: Ζιλ Λελούς  
Παίζουν: Ματιέ Αμαλρίκ, Γκιγιόμ Κανέ, Μπενουά Πελβούρντ, Ζαν- Ιγκ Ανγκλάν, Βιρζινί Εφρά, Λεϊλά Μπεκτί, Μαρίνα Φουά, Φιλίπ Κατρίν, Φελίξ Μποατί, Αλμπάν Ιβανόφ
Σύνοψη: Μια παρέα 40άρηδων και κάτι, όλοι στα πρόθυρα της κρίσης της μέσης ηλικίας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν στην τοπική πισίνα την πρώτη ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης ανδρών. Αντιμετωπίζοντας το σκεπτικισμό και την γελοιοποίηση από τους γύρω τους, κι ενώ εκπαιδεύονται από μια ξοφλημένη πρωταθλήτρια που προσπαθεί να τους συγχρονίσει, η ομάδα αρχίζει μια απίθανη περιπέτεια ξαναβρίσκοντας μια μικρή αυτοεκτίμηση και πολλά περισσότερα για τους ίδιους και τους άλλους. (Από τη Spentzos Film)