6/6/19

Ένα αγγελικό πρόσωπο - Gueule d' ange - Angel face

Μια ταινία για το απαράδεκτο της μητρικής ανευθυνότητας και παράλληλα για την εξάρτηση, την έλλειψη αγάπης, την ανασφάλεια, τη μοναξιά και την απουσία σταθερών αναφορών στη ζωή ενός παιδιού, στοιχεία που επηρεάζουν την αυτοεκτίμησή του και τον τρόπο αντίληψης του κόσμου.
Η σκηνοθέτρια Βανέσα Φιλό, αν και με  αργό ρυθμό, καταφέρνει να αποφύγει το μελόδραμα σε μια ιστορία, που θέλει την Μαρλέν όμορφη μητέρα μιας οκτάχρονης κόρης, να την εγκαταλείπει για ένα γοητευτικό άνδρα, απορρίπτοντας την αφοσίωση και την κανονικότητα που επιβάλλεται να έχει ως μητέρα και αφήνοντας τη μικρή Έλι έρμαιο των πλέον αντίξοων συνθηκών. 
Από την άλλη, η Έλι, ένα κλειστό στον εαυτό του κορίτσι γίνεται ακόμα πιο εσωστρεφές, ύστερα από το μπούλινγκ που δέχεται στο σχολείο και από τη γενικότερη αδιαφορία φίλων και γνωστών της μητέρας της και καταλήγει να το ρίχνει στο πιοτό σε μια προσπάθεια να συμβιβάσει τον πόνο από την απουσία της μητέρας της με την επιθυμία της να ζήσει σε μια οικογένεια (είναι σοκαριστική η σκηνή που ζητά από αυτόν που την έχει βοηθήσει, να μη την εγκαταλείψει ποτέ και να σταθεί δίπλα της σαν πατέρας).
Η ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ, στο ρόλο της άκαρδης και επιπόλαιης μάνας, είναι εξαιρετική αλλά υπερκαλύπτεται από τη συγκλονιστική ερμηνεία της μικρής Αϊλίν Αξοϊ-Ετέξ, που κρατάει όλο τα βάρος της ταινίας και ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ένα μοναδικό ταλέντο. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/6/2019
Είδος: Δράμα  
Σκηνοθεσία: Βανέσα Φίλιο  
Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αϊλίν Αξού-Ετέ, Αλμπάν Λενουάρ, Αμελί Ντορ  
Σύνοψη: Η Μαρλέν, που ζει με την οκτάχρονη κόρη της, Έλι, γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα μετά από μια νύχτα ξέφρενης διασκέδασης, κι αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων και να ζήσει ανέμελα τη ζωή της, πέρα από κάθε σύμβαση. Απορρίπτοντας την αφοσίωση και την κανονικότητα που επιβάλλεται να έχει μια μητέρα, η Μαρλέν παραδίδεται στα πάθη της, αδιαφορώντας για την κόρη της και τις επιπτώσεις που έχει η στάση της στον ψυχισμό του παιδιού. Η μικρή θα πρέπει, σε μια αντιστροφή ρόλων, να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της μητέρας της, έτσι ώστε να την κερδίσει πίσω. 
Ξεβαμμένα ξανθά μαλλιά και πολύ γκλίτερ αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του party-girl, που τυγχάνει να είναι και μητέρα, μέσα από το ονειροπόλο βλέμμα της Μαριόν Κοτιγιάρ και μια μικρή πρωταγωνίστρια - αποκάλυψη που αναμετριέται επί ίσοις όροις με την καταξιωμένη ηθοποιό (Από την Weird Wave)