31/5/19

Γκοτζίλα II: Ο βασιλιάς των τεράτων - Godzilla: King of the monsters

Ο γνωστός Γκοτζίλα εναντίον μερικών από τα πιο γνωστά τέρατα της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας: τη Μόθρα, τον Ρόνταν και τον τρικέφαλο Γκιντόρα.
Σε αυτή την ταινία, ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Μάικλ Ντάκερτι συγκεντρώνει μερικά από τα μεγαλύτερα τέρατα στη μεγάλη οθόνη με κύρια θεματική το μέλλον του πλανήτη να εξαρτάται από τη μοίρα τεράτων και ανθρώπων, ταυτόχρονα.


Ο Γκοτζίλα έχει μυθική διάσταση, ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης, και κάτω από αυτό το πρίσμα οι ταινίες του είναι επικές και απολαυστικές. Παράλληλα, μέσα από το χάος και την καταστροφή, οι ταινίες αυτές είναι και αλληγορικές. Εμπνευσμένος αμέσως μετά τον πόλεμο τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Ιάπωνες, ο Γκοτζίλα κατάφερε να αντέξει πολλά χρόνια μέχρι σήμερα και δεν έπαψε, από την εκρηκτική του αφύπνιση το 1954 μέχρι την επική του αναγέννηση στον 21ο αιώνα, να θεωρείται κάτι παραπάνω από ένα τέρας. Είναι ταυτόχρονα, ένας καταστροφέας, ένας σωτήρας, ένα έμβλημα, ένας βασιλιάς που έχει εξελιχθεί και μεταμορφωθεί μέσα σε δεκαετίες κοινωνικών, πολιτικών και οικολογικών αλλαγών ενός ταραγμένου πλανήτη. Ένας μύθος, που στέλνει το μοναδικό και καίριο μήνυμα: ότι αν ο άνθρωπος πάει κόντρα στη φύση, η φύση θα τον τιμωρήσει.
Θεαματική και εξαιρετικά θορυβώδης, η περιπέτεια αυτή ικανοποιεί τους φίλους των ταινιών καταστροφής, που μέσα από αυτές τους δίνεται και η ευκαιρία να σκεφτούν τη θέση του ανθρώπου στο σύμπαν και σ’ αυτό το μικρό πλανήτη, τη Γη, που μπορεί να κρύβει ακόμα κάποια ανεξερεύνητα μυστικά. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/5/19
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας, Τρόμου  
Σκηνοθεσία: Μάικλ Ντόχερτι 
Παίζουν: Βέρα Φαρμίγκα, Κάιλ Τσάντλερ, Σάλι Χόκινς, Κεν Γουατανάμπε, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Τσαρλς Ντανς, Ζανγκ Ζιγί, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Τόμας Μίντλντιτς, Αΐσα Χιντς
Σύνοψη: Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα. Όταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας. (Από την Tanweer)