14/3/19

Οι αγώνες μας - Nos batailles

Ο πολύ καλός Ρομέν Ντιρί δεν σώζει την κατάσταση σ’ αυτή την άνιση, θεωρώ, ταινία η οποία αν και περιλαμβάνει «αγώνες» στον τίτλο της, δεν διαθέτει τη «συνδικαλιστική ζωντάνια» που ίσως περιμένει ο θεατής. Και λέω «ίσως» επειδή ενώ η ιστορία ξεκινάει
από κάποιες αδικίες που γίνονται στο χώρο εργασίας του Ολιβιέ (Ρομέν Ντιρί) και τον βλέπουμε να αναλαμβάνει ευθύνες απέναντι στην εργοδοσία του για τις ενέργειες του προσωπικού, εξελίσσεται δίνοντας βάρος στον προσωπικό του αγώνα, μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του.
Αυτό πάλι, που οδηγεί στην «ανισότητα» (που επικαλέσθηκα) του φιλμ, είναι το γεγονός, ότι τελικά επικεντρώνεται στο ότι ο Ολιβιέ μένει μόνος του και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τη δουλειά του, αδιαφορώντας σιγά-σιγά για τη γυναίκα του που εξαφανίστηκε και εμείς ως θεατές παραμένουμε στο σκοτάδι όσον αφορά στους ακριβείς λόγους της εξαφάνισής της και το μόνο που βλέπουμε είναι η απελπισία του Ολιβιέ και η άρνησή του να συζητήσει το θέμα αυτό με άλλους, παρά μόνον ίσως με τα παιδιά του.
Εν πάση περιπτώσει, μόνον η ερμηνεία του Ρομέν Ντιρί είναι αυτή που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή, ενώ ο σκηνοθέτης Γκιγιόμ Σενέζ οπωσδήποτε δεν ήθελε να μας δώσει ένα θρίλερ πάνω στην εξαφάνιση της γυναίκας του Ολιβιέ (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 14/3/19
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Σενέζ   
Παίζουν: Ρομέν Ντιρί,  Λετίσια Ντος  
Σύνοψη: Ο Ολιβιέ κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αδικίες ενάντια στους υπαλλήλους στο εργοστάσιο όπου εργάζεται. Αλλά από τη μια μέρα στην άλλη, όταν η σύζυγός του εγκαταλείπει ξαφνικά την οικογένεια τους, μένει μόνος του να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τη δουλειά του. Αντιμέτωπος με αυτές τις νέες ευθύνες, αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία. Γιατί η Λώρα δεν θα επιστρέψει… (Από την One from the heart)