28/3/19

Ντάμπο - Dumbo

Μόνον ο Τιμ Μπάρτον (των φιλμ: Ψαλιδοχέρης, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας) θα μπορούσε να προσθέσει τόση μαγεία και τέτοια θριλερική αγωνία στο πασίγνωστο παραμύθι της Ντίσνεϋ «Ντάμπο το ελεφαντάκι», ώστε να πετύχει μια τόσο πληθωρική ταινία, με την οποία εξυμνείται η διαφορετικότητα και η αγάπη για την οικογένεια.  

Η παρουσία και φυσικά οι ερμηνείες των Κόλιν Φάρελ (πρόσφατα στον Αστακό του Λάνθιμου), Μάικλ Κίτον (Spiderman, Birdman), Ντάνι Ντε Βίτο (Ματίλντα) και Εύα Γκριν (Casino Royal), που έχουν πάρει εξαιρετικά σοβαρά τους ρόλους τους, προσθέτουν ένα επιπλέον ατού στην ταινία.
Πέραν των ερμηνειών και της ιστορίας του, το φιλμ παρακολουθείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, χάρη στη σφιχτή σκηνοθεσία και τα εξαιρετικά εφέ. 
INFO
Προβάλλεται από 28/3/19
Είδος: Φαντασίας, Οικογενειακή 
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον 
Παίζουν: Εύα Γκριν, Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κίτον, Ντάνι Ντε Βίτο, Άλαν Άρκιν, Τζόζεφ Γκατ 
Σύνοψη: Ο Ντάμπο, ένα γλυκό, νεογέννητο ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρημαγμένο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι. Αρχικά, η διαφορετικότητα του είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύσει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τεράστια αυτιά για να πετάξει. Κάτι που δεν προλαβαίνει να χαρεί, όταν του στερούν την πολυαγαπημένη του μητέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μόνος και φοβισμένος, και την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός φαντασμαγορικού λούνα παρκ που ονομάζεται Dreamland. (Από τη Feelgood)