21/2/19

Η σύζυγος - The wife

Με όλο το βάρος της ταινίας να πέφτει στους ώμους της υπέροχης Γκλεν Κλόουζ, ο σκηνοθέτης, έχει γυρίσει ένα ψυχολογικό δράμα με φόντο τα βραβεία λογοτεχνίας Νόμπελ. 
Η Γκλεν Κλόουζ υποδύεται σπαραχτικά τη σύζυγο ενός επιτυχημένου συγγραφέα 

(Τζόναθαν Πράις), στον οποίο ένα βράδυ ενώ κοιμούνται τους ξυπνούν να τους ανακοινώσουν ότι κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Αμέσως και οι δύο πανηγυρίζουν σαν παιδιά, ενώ από την πρώτη στιγμή γίνεται αντιληπτό ότι εκείνη δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένη. Είναι όμως ένα αγαπημένο ζευγάρι και εκείνη του δείχνει πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φροντίδα. Του θυμίζει πότε θα πάρει τα χάπια του, προσέχει το ντύσιμό του, τη δίαιτά του και όλες αυτές τις λεπτομέρειες της ζωής ενός αποξενωμένου συγγραφέα που έχει αφοσιωθεί στο έργο του και έχει εγκαταλείψει τα πάντα.. 
Σταδιακά όμως και μέσα από τα flashback, τα οποία δείχνουν πως γνωρίστηκε το ζευγάρι και πώς εξελίχθηκε ο δεσμός τους, ο θεατής μαθαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται και η Γκλεν Κλόουζ (η σύζυγος) είναι ένας καταλυτικός χαρακτήρας για την εξέλιξη της ιστορίας. Επαληθεύει το ρητό ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άνδρα, υπάρχει πάντοτε μια επιτυχημένη γυναίκα. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα που κρατάει τις ισορροπίες, τόσο μεταξύ του συγγραφέα και του λογοτεχνικού χώρου, όσο και μεταξύ εκείνου και του γιού τους, εκκολαπτόμενου συγγραφέα, ο οποίος περιμένει κάποια αναγνώριση της δουλειάς του από τον πατέρα του. 
Οι συγκρούσεις στην οικογένεια είναι αναπόφευκτες και μέσα σε όλα υπάρχει και ο δημοσιογράφος – βιογράφος (Κρίστιαν Σλέιτερ) που τους ακολουθεί κατά πόδας και προσπαθεί να επιβεβαιώσει κάποιες φήμες που υπάρχουν εις βάρος του συγγραφέα.
Πολύ καλές ερμηνείες, με εξέχουσα εκείνη της Γκλεν Κλόουζ και θριλερική εξέλιξη μέχρι την κορύφωση του φινάλε.(Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 21/2/19
Είδος: Δράμα 
Σκηνοθεσία: Μπγιορν Ρούνγκε 
Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζόναθαν Πράις, Κρίστιαν Σλέιτερ, Μαξ Άιρονς, Χάρι Λόιντ, Άνι Σταρκ, Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν
Σύνοψη: Η Τζόαν είναι η τέλεια σύζυγος.  Επί σαράντα χρόνια έχει θυσιάσει το ταλέντο, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της για να στηρίξει το σύζυγο της και τη λογοτεχνική του καριέρα. Ο γάμος τους έχει χτιστεί με άνισους όρους κι εκείνη έχει ξεπεράσει τα όρια της. Την παραμονή της βράβευσης του Τζο με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, η Τζόαν ετοιμάζεται να αποκαλύψει το μεγαλύτερο μυστικό της καριέρας του (Από τις Seven Films – Spentzos Film)