27/12/18

The happytime murders

Πρόκειται για ένα άρτιο τεχνικά και πρωτότυπο «who dunnit movie» με ηθοποιούς και κούκλες, το οποίο μου θύμισε την ταινία ηθοποιών και σχεδίων «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ» από άποψη σεναρίου και το κινούμενο σχέδιο «Φριτς ο πονηρόγατος» από άποψη τολμηρών διαλόγων και εικόνων.  

Βγαλμένος από φιλμ νουάρ, ο blue muppet Φιλ Φίλιπς πρώην ντετέκτιβ και τώρα ιδιωτικός ερευνητής, ατημέλητος, μελαγχολικός και λιγομίλητος (με τη φωνή του Μπιλ Μπαρέτα) και με μια γραμματέα (την υποδύεται η Μάγια Ρούντολφ), που φαίνεται να είναι ερωτευμένη μαζί του, αναγκάζεται να συνεργαστεί με την εθισμένη στη ζάχαρη Κόνι Έντουαρντς, μια αστυνομικό του LAPD (την υποδύεται κεφάτα η Μελίσα ΜακΚάρθι), με την οποία στο παρελθόν ήσαν συνεργάτες. Αποστολή τους να βρουν έναν κατά συρροή δολοφόνο που σκοτώνει puppets, τα οποία συμπτωματικά ήταν όλα πρωταγωνιστές μιας εξαιρετικά δημοφιλούς παιδικής σειράς του ’90 της «The Happytime Gang».
Ο Μπράιαν Χένσον γιος του θρυλικού Τζιμ Χένσον των Muppets, βρίσκει ευκαιρία να κάνει αναφορές σε πολλές χολιγουντιανές αστυνομικές και νουάρ ταινίες και ήρωες. Προσφέρει γέλιο, αλλά με σκληρό λεξιλόγιο καθώς και χυδαίες σκηνές. Δεν παραλείπει όμως να έχει και ένα ηθικό άλλοθι, ότι θίγει επίκαιρα θέματα όπως αυτά της προκατάληψης απέναντι στο διαφορετικό και της αποδοχής. 
(Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 27/12/18
Είδος: Κωμωδία / Αστυνομική / Μυστηρίου
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Χένσον   
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μελίσα ΜακΚάρθι, Μάγια Ρούντολφ, Τζόελ ΜακΧέιλ 
Σύνοψη: Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά.
Από τον δημιουργό των «Muppets» και με το καυστικό χιούμορ των αθυρόστομων κωμικών Μελίσα ΜακΚάρθι, Τζόελ ΜακΧέιλ και Ελίζαμπεθ Μπανκς, αυτή η ταινία είναι γεμάτη σεξ, βία και muppet αλητεία.
Διανομή: Odeon