10/12/18

Φονικές μηχανές - Mortal engines

Θεαματική περιπέτεια φαντασίας πάνω σε μια πρωτότυπη, νέα και τολμηρή ιδέα: ένας κόσμος ταξικής ανισότητας μετά από μια μεγάλη καταστροφή που επήλθε ύστερα από έναν «Εξηντάλεπτο Πόλεμο» και στον οποίο οι μεγάλες πόλεις κινούμενες πάνω σε τεράστιους τροχούς, τρώνε τις μικρές σε ένα αχανές τοπίο που κάποτε ήταν η Ευρώπη.

Σ’ αυτόν τον απίστευτο κόσμο, ένας 20χρονος μαθητευόμενος ιστορικός από το Λονδίνο, ο οποίος δεν έχει ζήσει ποτέ έξω από τα σύνορα της κινούμενης πόλης του, θα γνωρίσει μια μοναχική και ατρόμητη κοπέλα που έχει μοναδικό σκοπό ζωής να δολοφονήσει το δήμαρχο της πόλης, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας της. 
Η ταινία του Κρίστιαν Ρίβερς, βασίζεται στο πρώτο μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα Φίλιπ Ριβ, το οποίο πυροδότησε τη φαντασία του σκηνοθέτη και παραγωγού Πίτερ (Άρχοντα Των Δαχτυλιδιών) Τζάκσον, που ανέλαβε την συμπαραγωγή. Εννοείται πως ο συγγραφέας Φίλιπ Ριβς έχει γράψει μια σειρά βιβλίων με τίτλους Predator’s Gold, Infernal Devices και A Darkling Plain, που σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποιες συνέχειες.
Στο  Mortal Engines ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ρίβερς (που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν την ταινία King Kong και έχει  στο ενεργητικό του ένα Όσκαρ Ειδικών Εφέ, ως  πιστός συνεργάτης του Τζάκσον από τα πρώτα του κιόλας βήματα) έχει γυρίσει μια νεανική περιπέτεια έρωτα και εκδίκησης, με φόντο την πρωτότυπη ιδέα των κινούμενων πόλεων, μέσα από την οποία βέβαια, περνάει μηνύματα εναντίον των απολυταρχικών καθεστώτων, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, προς το οποίο πλέον έχουμε χάσει κάθε σεβασμό.
INFO
Προβάλλεται από 6/12/18
Είδος: Δράσης / Φαντασίας / Περιπέτεια 
Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Ρίβερς 
Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ, Ρόμπερτ Σίχαν, Τζιχάε, Ρόναν Ράφτερι, Λέιλα Τζόρτζ, Πάτρικ Μαλαχάιντ, Στέφεν Λανγκ
Σύνοψη: Ο Πίτερ Τζάκσον (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών) παρουσιάζει μια νέα, επική περιπέτεια. Πολλά χρόνια μετά τον «πόλεμο των εξήντα λεπτών», οι πόλεις πάνω σε γιγάντιους τροχούς επιβιώνουν σε μια έρημη Γη επιτιθέμενες και καταβροχθίζοντας μικρότερες πόλεις προκειμένου να αναπληρώσουν τους πόρους τους.
Διανομή: Tulip