25/10/18

Τυφλό σημείο – Blindspotting

Το «Τυφλό Σημείο» έρχεται για να μας θυμίσει τι συμβαίνει όταν βλέπουμε το δέντρο αλλά όχι το δάσος. Όταν βλέπουμε το μέρος και όχι όλη την εικόνα.

Οι δύο φίλοι της ταινίας, μεγαλωμένοι μαζί χαίρονται τη φιλία τους και την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλο, ενώ αγαπούν και την πόλη που μεγάλωσαν, το Όκλαντ (ένα από τα πιο ποικιλόμορφα μέρη της Αμερικής, ένα μωσαϊκό λευκών, μαύρων, Ισπανών και Ασιατών), όμως δεν έχουν πάρει είδηση ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα ήξεραν όταν ήσαν μικρότεροι και η εξέλιξη και η «ανάπτυξη» έχουν αλλάξει τις βασικές συνθήκες της ζωής. 
Το γεγονός ότι σ’ αυτή την πόλη της πανσπερμίας φυλών, ο ένας είναι λευκός και ο άλλος μαύρος κάνει τα πράγματα χειρότερα, όταν ο μαύρος, πρόσφατα αποφυλακισμένος, θέλει τρία 24ωρα για να τεθεί εκτός επιτήρησης και ο λευκός με τη συμπεριφορά του κάνει ό,τι μπορεί «για να τον στείλει πάλι στην φυλακή» ακούσια ή και εκούσια.
Η ταινία ξεκινάει με στοιχεία κομεντί, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια τραγική μεταφορά της ζωής της σύγχρονης δυτικής Αμερικής και ταυτόχρονα προβάλει ζωηρά όχι μόνο τις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία, αλλά και όλες τις μορφές της ανθρώπινης επαφής και της επικοινωνίας (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 25/10/18
Σκηνοθεσία: Κάρλος Λόπεζ Εστράδα 
Παίζουν: Νταβίντ Ντίγκς, Ραφαέλ Κασάλ, Τζανίνα Γκαβανκάρ
Είδος: Δράμα / Αστυνομική 
Σύνοψη: Όουκλαντ, Καλιφόρνια. O Κόλιν (Νταβίντ Ντίγκς) προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος Μάιλς (Ραφαέλ Κασάλ) είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες. Οι δύο κολλητοί επιστρέφουν στην παλιά τους γειτονιά όπου η νοσταλγία μπλέκεται με καινούργια απρόσμενα σκηνικά και σπαρταριστά γεγονότα. Μία αναποδιά όμως αρκεί ώστε να βάλει τον Κόλιν σε νέες περιπέτειες και να κάνει τα πράγματα να σοβαρέψουν…
Διανομή: Odeon