13/9/18

The equalizer 2

Άλλη μια υπόθεση, ανάμεσα σε μικρότερης σημασίας άλλες, του γνωστού μας Equalizer Ρόμπερτ ΜακΚόλ, που τον υποδύεται ακόμα μια φορά ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. 
Αυτή τη φορά μπλέκει –κατά λάθος- σε υποθέσεις της ρωσικής μαφίας. Σκληρή δουλειά πράγματι, αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Οι «κακοί» σκοτώνουν αγαπημένο του πρόσωπο, οπότε αυτονόητα και ο τρόπος που θα πρέπει να τιμωρηθούν είναι πιο σκληρός.

Εξαιρετικά καλή η σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά, που είχε κάνει και το πρώτο Equalizer πριν τέσσερα χρόνια. Υπάρχει δράση, εξαιρετικές χορογραφίες μαχών σώμα με σώμα, αλλά και αρκετές στιγμές ηρεμίας και ψευδοφιλοσοφικών αναζητήσεων (ίσως περισσότερες από το πρώτο φιλμ), καθώς αυτοσυγκέντρωσης του ΜακΚόλ με τα αγαπημένα του βιβλία (είναι και άνθρωπος της κουλτούρας, βλέπεις), τα οποία χαλυβδώνουν το χαρακτήρα του. Χαρακτήρα, ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί ακραία βία για… καλό σκοπό.
Από τον Ντένζελ Ουάσινγκτον έχουμε την ίδια low profile ερμηνεία, με τις συνήθεις εκρήξεις του, που οδηγούν σε αρκετές βίαιες σκηνές. Μαζί του για άλλη μια φορά και η Μελίσα Λίο στο ρόλο της φίλης του Σούζαν. ((Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/9/18
Είδος: Δράσης / Αστυνομική / Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά 
Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μελίσα Λίο, Μπιλ Πούλμαν, Πέντρο Πασκάλ, Άστον Σάντερς  
Σύνοψη: Αν έχεις ένα πρόβλημα και δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει, ο Ρόμπερτ ΜακΚόλ είναι ο άνθρωπος σου. Πρόκειται, άλλωστε, για τον ένα και μοναδικό Equalizer. Ο ΜακΚόλ βοηθά τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους αποδίδοντας δικαιοσύνη. Αμείλικτα. Αλλά όταν το επικίνδυνο παρελθόν του έρθει στην επιφάνεια, θα χρειαστεί όλες του τις δεξιότητες για να βγει ζωντανός. Έχει έρθει η ώρα να βρεθεί αντιμέτωπος με άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που δεν θα σταματήσουν πουθενά για να τον εξολοθρεύσουν.
Διανομή: Feelgood