13/9/18

Κυνηγός - The predator

Από τα βάθη του διαστήματος επιστρέφει ο Κυνηγός, έχοντας μαζί του αυτή τη φορά και δύο… κυνηγόσκυλα, αλλά τι να το κάνεις; Το suspense και την πρωτοτυπία του πρώτου φιλμ του Τζον Μακ Τίρναν (1987), με πρωταγωνιστή το φίλο μας τον Άρνι Σβαρτσενέγκερ να ρωτά στο φινάλε τον εξωγήινο «τι είσαι;» και να παίρνει ως απάντηση την ίδια ερώτηση, δεν τα έχει.
Ήταν μια πολύ καλή ιδέα, στην οποία όλες οι επαναλήψεις δεν μπόρεσαν να προσθέσουν τίποτα. Ό,τι ακριβώς συνέβη και με το Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ. Τέρμα.
Από την έναρξη του φετινού φιλμ με τα εφέ της προσγείωσης του εξωγήινου σκάφους που φαίνονται πολύ παιδικά και φτηνά, μέχρι το φινάλε, το οποίο αν το καλοσκεφτείς είναι κάπως ανατρεπτικό (δεν σου το λέω) και δίνει αναδρομικά την απάντηση στο σχετικό ερώτημα του Σβαρτσενέγκερ, όλα όσα συμβαίνουν φαντάζουν τόσο υπερβολικά και αφελή, που μόνο το χαμόγελο του θεατή προκαλούν.
Θεωρώ ότι πιο cool αντιμετώπιση τέρατος, δεν έχω ξαναδεί ούτε σε κωμωδία. (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/9/18
Είδος: Περιπέτεια / Τρόμου / Επιστημονικής Φαντασίας  
Σκηνοθεσία: Σέιν Μπλακ  
Παίζουν: Μπόιντ Χόλµπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Ολίβια Μουν, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Άλφι Άλεν, Τόμας Τζέιν, Αουγκούστο Αγκιλέρα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ιβόν Στραχόβσκι 
Σύνοψη: Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι επιστρέφει στο σπίτι του μέσα από την εκρηκτική επαναφορά της κινηματογραφικής σειράς «Κυνηγός» του Σέιν Μπλακ. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη. Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και μια καθηγήτρια εξελικτικής βιολογίας θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.
Διανομή: Odeon