5/9/18

Οι ψυχές μας τη νύχτα – Our souls at night

Πρόκειται για τη μεταφορά της ομότιτλης και best-seller νουβέλλας του Κεντ Χαρούφ, από τον Ινδικής καταγωγής σκηνοθέτη Ριτές Μπάτρα.

Μια άνευρη μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο, με θέμα την ανθρώπινη μοναξιά και το φόβο του θανάτου, που όμως αποκτά ενδιαφέρον, από τους δύο βασικούς ερμηνευτές τους οποίους είχα να δω μαζί σχεδόν πάνω από 50 χρόνια (μετά το «Ξυπόλητοι στο Πάρκο») και αναφέρομαι φυσικά, στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και στην Τζέιν Φόντα, οι οποίοι σ’ αυτή την ταινία δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια, αλλά απλά υποδύονται τους εαυτούς τους, γερνώντας με χάρη και αξιοπρέπεια. Ουσιαστικά, η ιστορία της ταινίας αφορά όλους.
Το βιβλίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ωκεανός.
INFO
Είδος: Κοινωνική / Δράμα
Σκηνοθεσία: Ριτές Μπάτρα
Παίζουν: Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ
Σύνοψη: Η Άντυ Μουρ και ο Λούις Γουότερς υπήρξαν γείτονες για πολλά χρόνια. Και τώρα έχουν μείνει μόνοι κι οι δυο. Πίσω τους απλώνεται η ζωή του καθενός, με χαρές, λύπες, απώλειες και μεγάλα λάθη. Ποτέ δεν υπήρξαν τίποτε άλλο από μακρινοί γείτονες. Και τώρα η μοναξιά κι η απελπισία, τους φέρνει κοντά τον έναν στον άλλον… ;Eνα βράδυ η Άντυ επισκέπτεται τον Λούις και του κάνει μια τολμηρή πρόταση που θα ταράξει τα στάσιμα νερά της ζωής τους και την μικρή συντηρητική κοινωνία στην οποία ζουν και τους ξέρει καλά: Να κάνουν παρέα, να κοιμούνται μαζί τα βράδια, αλλά να μην κάνουν σεξ… τουλάχιστον στην αρχή… 
Προβάλλεται στο Netflix