13/9/18

Η Τζούλιετ, γυμνή – Juliet, naked

Ένα φιλμ για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής, που απευθύνεται στο ροκ κοινό της δεκαετίας του ’60 και στους νεώτερους για να μαθαίνουν, μιας και στην καρδιά του φιλμ υπάρχουν μουσική και τραγούδια με αίσθημα και τρυφερότητα.

Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται η Άννι μια γυναίκα που είχε φιλοδοξίες, αλλά ένας μακροχρόνιος δεσμός και μια σειρά καταστάσεων την έχουν εγκλωβίσει σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας και έτσι έρχεται σε διαδικτυακή επαφή με ένα «αποσυρμένο» ροκ σταρ τον Τάκερ Κρόου, για τον οποίο από το φίλο της Ντάνκαν έχει ακούσει πάρα πολλά, τα οποία δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται και αυτό θα αποδειχθεί όταν θα έλθει σε επαφή μαζί του.
Ξεκινώντας η ταινία και τις αναφορές στον εξαφανισμένο επί 25ετία Τάκερ Κρόου και με την αλληλογραφία μαζί του, αλλά και στο είδος της μουσικής του, που για την Άννι είναι «να κόβεις φλέβες», νομίζεις ότι ο Ίθαν Χόουκ είναι ακατάλληλος για ροκ σταρ της δεκαετίας του ’60, ενώ και η Ρόουζ Μπερν στο ρόλο της Άννι, όπως και ο Κρις Ο' Ντάουντ στο ρόλο του δεσμού της και φαν του Τάκερ Κρόου δεν έχουν τη δύναμη να «απογειώσουν» το φιλμ. Ακόμα και η σκηνοθεσία του Τζέσε Πέρετζ δίνοντας έμφαση στους χαρακτήρες, είναι κάπως αργή.
Όταν στο δεύτερο μέρος, από τη γνωριμία της Άννι με τον Τάκερ και τις αποκαλύψεις του για την «ταραχώδη» ζωή του και την κούραση και εξουθένωση που αισθάνεται, τότε καταλαβαίνεις ότι ο ΄Ίθαν Χοκ είναι ιδανικός για το ρόλο αυτό, όπως επίσης ιδανικός είναι και ο θαυμαστής του, ο δεσμός της Άννι. Με την εμφάνιση των παιδιών του Τάκερ και τον τρόπο που τα έχει αντιμετωπίσει τόσα χρόνια, η ταινία «παίρνει τα πάνω της», αλλά πρέπει να έχεις δείξει υπομονή στο πρώτο μέρος και ειδικά εάν δεν είσαι φαν αυτού του είδους ροκ.
Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο best-seller (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη) του Νικ Χόρνμπυ  που έχει γράψει και τα «High Fidelity» και «Για Ένα Αγόρι». (Κριτική μου στο myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 13/9/18
Είδος: Αισθηματική / Κομεντί 
Σκηνοθεσία: Τζέσε Πέρετζ 
Παίζουν: Ρόουζ Μπερν, Ίθαν Χοκ, Κρις Ο' Ντάουντ 
Σύνοψη: Η Άνι έχει μακροχρόνια σχέση με τον Ντάνκαν, φανατικό θαυμαστή ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ, ονόματι Τάκερ Κρόου. Ο Ντάνκαν είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο μουσικό του είδωλο παρά στη σύντροφό του. Όλα αυτά μέχρι η Άνι να γνωρίσει τον Τάκερ… Μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, τη μοναξιά και την απροσδόκητη πορεία της ζωής…
Διανομή: Odeon