9/9/18

Αχόρταγο δίδυμο - Insatiable

Απίστευτα τολμηρή και εξωφρενική σάτιρα κατά της πολιτικής ορθότητας σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής, τουλάχιστον όπως αυτή διαμορφώνεται από τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Ξεκινώντας από το bulling στο σχολείο, περνώντας μέσα από το θεσμό της οικογένειας, της τοπικής κοινωνίας
και φτάνοντας μέχρι τους εκφραστές κάθε θρησκείας που βρίσκουν χώρο να εκφράζονται στον «τόπο της ελευθερίας και των ευκαιριών», όπως αυτοχαρακτηρίζονται οι ΗΠΑ, η σειρά αυτή –συνολικά- είναι μια σκοτεινή κωμωδία εκδίκησης, στην οποία κάθε κανόνας ανατρέπεται και κάθε ανατροπή ανατρέπεται εκ νέου από κάτι νεώτερο. Ο «από μηχανής θεός», που ήταν εφεύρημα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, σ’ αυτή τη σειρά βρίσκει τη θέση του με εξαιρετικά χιουμοριστικό και κωμικό τρόπο, ενώ το Καλό και το Κακό εναλλάσσονται με απροσδόκητη ταχύτητα, που αιφνιδιάζει και τον πιο καλοπροαίρετο (αλλά και κακοπροαίρετο) τηλεθεατή. Γι’ αυτό και μη βιαστείτε να την κρίνετε από τα πρώτα επεισόδια (12 είναι όλα και διαρκούν από 45΄ περίπου)
Στο Insatiable, η κεντρική ηρωίδα Πάτι (Debby Ryan στη φωτο) πέφτει θύμα μπούλινγκ, αγνοείται και υποτιμάται από τους γύρω της λόγω του πάχους της. Ύστερα όμως από ένα ατύχημα, μετά από το οποίο στο νοσοκομείο τρεφόταν με σωληνάκι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αδυνάτισε και θέλει να πάρει το αίμα της πίσω από όσους την είχαν κάνει κάποτε να αισθάνεται άσχημα. Πώς θα το πετύχει αυτό; Μα κερδίζοντας στα τοπικά καλλιστεία… 
Ο Μπομπ Άρμστρονγκ, ένας ξεπεσμένος δικηγόρος, του οποίου το αληθινό πάθος είναι να αναλαμβάνει προπονητής σε διαγωνισμούς ομορφιάς, είναι ο μόνος που βλέπει το δυναμισμό της Πάτι και την αναλαμβάνει πρώτα ως νόμιμη πελάτισσά του και στη συνέχεια ως διαγωνιζόμενη για να την κάνει βασίλισσα ομορφιάς στην χώρα. Το δικό του όφελος; Να τινάξει από πάνω του τη φήμη ότι υπήρξε «παιδεραστής», μιας και η Πάτι γίνεται 18 ετών σε λίγες μέρες και μπορεί να συμμετέχει σε διαγωνισμούς ομορφιάς χωρίς την έγκριση των γονέων της (άσχετο το ότι είναι κόρη αγνώστου πατρός και έχει μια μητέρα απερίγραπτη).
Αυτοί οι δύο αποτελούν το αχόρταγο δίδυμο του ελληνικού τίτλου της σειράς, αφού θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν μιας και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. 
Ο Μπομπ (ο Dallas Roberts –στη φωτο- ως συγκρατημένος και οικογενειάρχης γκέι) και η σύζυγός του Κοραλί (η Alyssa Milano στο ρόλο της μέσης τυπικής αμερικανίδας με τάσεις να απατήσει τον Μπομπ) με δύο παιδιά (κόρη που υπηρετεί στο Ιράκ και γιο στον οποίο δεν δίνουν και μεγάλη σημασία), δεν έχουν ιδέα για το πόσο μακριά  μπορεί να φτάσει η Πάτι για να πάρει εκδίκηση. 
Αλλά και η Πάτι, μη θεωρηθεί ότι γνωρίζει ακριβώς τι θέλει από τη ζωή της… Ευτυχώς, δίπλα της βρίσκεται διαρκώς η κολλητή της Νόνι (η Kimmy Shields στο ρόλο της φίλης με υποβόσκουσα ομοφυλοφιλοφιλική διάθεση), που προσπαθεί άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, να φέρει την Πάτι στον ίσιο δρόμο της ηθικής και της πολιτικής ορθότητας.
Στη σειρά, που προβάλλεται από τον Αύγουστο 2018 στο Netflix και αποτελεί δημιουργία του Lauren Gussis, εκτός από τους Dallas Roberts, Debby Ryan, Alyssa Milano και Kimmy Shields, παίζουν επίσης, οι Christopher Gorham, Arden Myrin, Irene Choi, Daniel Kang.