6/9/18

Πρόσκληση σε γάμο - Destination wedding

Μια ταινία για τις πληγές του παρελθόντος που δεν λένε να σβήσουν, τις ανασφάλειες που δημιουργούνται και τελικά την έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ανθρώπους, που ενώ κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνουν τη ζωή τους, αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο με απίστευτο κυνισμό και αδιαφορία, μέχρι… να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ τους.

Ο Βίκτορ Λέβιν προσπαθεί να αντιμετωπίσει με χιούμορ την κατάσταση που δημιουργείται μεταξύ Φρανκ και Λίντσεϊ, αλλά το χειλάκι μας δεν σκάζει εύκολα. Ο Κιάνου Ριβς και η Γουινόνα Ράιντερ (πως έγινε έτσι αυτό το κορίτσι;) θυμίζοντάς μας τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί στα βαρετά έργα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ «Πριν το Ξημέρωμα», «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και «Πριν τα Μεσάνυχτα» (πολύ κουβεντολόι), φαίνονται να διεκπεραιώνουν τους ρόλους τους, χωρίς καμία ζωντάνια. Σαν να υπάρχει απέναντί τους auto cue από το οποίο διαβάζουν τις «γραμμές» τους, αν και πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να συνέβη και αυτό, αφού διάβασα ότι «τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν μόλις σε εννέα μέρες» στο Πάσο Ρόμπλες, μια δημοφιλή τουριστική περιοχή στην κεντρική Καλιφόρνια, γνωστή για τον καλό καιρό και τους αμέτρητους αμπελώνες της.
Μόνον για φίλες και φίλους του Κιάνου Ριβς και της Γουινόνα Ράιντερ και καλή διασκέδαση. (Κριτική μου για το myFilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 6/9/18
Είδος: Κομεντί
Σκηνοθεσία: Βίκτορ Λέβιν
Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Γουινόνα Ράιντερ
Σύνοψη: Ο Φρανκ και η Λίντσεϊ γνωρίζονται καθοδόν για έναν  γάμο στην εξοχή και αντιπαθούν αμέσως ο ένας τον άλλον. Έχουν όμως μερικά κοινά: είναι κυνικοί, μισούν και οι δύο τον γάμο και, κυρίως, τον γαμπρό που εκτός από απεχθής ετεροθαλής αδερφός του Φρανκ, είναι και πρώην αρραβωνιαστικός της Λίντσεϊ. Τα πράγματα γι’ αυτούς θα χειροτερέψουν όταν συνειδητοποιήσουν πως ο γαμπρός και η νύφη τούς έχουν «ζευγαρώσει» για το ρομαντικό Σαββατοκύριακο, βάζοντάς τους μαζί σε κάθε πιθανή δραστηριότητα που προορίζεται για δύο άτομα Αναγκασμένοι να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για 72 ώρες, ο Φρανκ και η Λίντσεϊ θα έρθουν κοντά, σε μια αναπάντεχη «συμμαχία» κατά του έρωτα, και σύντομα θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο της λογικής ή της καρδιάς.
Διανομή: Odeon