21.6.18

Η συμμορία των 8 - Ocean's 8


Τυπική περιπέτεια οργάνωσης και εκτέλεσης της τέλειας ληστείας, στην οποία η μοναδική πρωτοτυπία είναι ότι διοργανώνεται αποκλειστικά από γυναίκες. Το εύρημα;
Ότι για να εμφανιστεί ως sequel των Ocean ληστειών του παρελθόντος, το σενάριο βγάζει από τη φυλακή την αδελφή του Ocean, η οποία θέλει να κλέψει διαμάντια αξίας πολλών εκατομμυρίων.
Από άνευρες μέχρι ελαφρώς τσαχπίνες, οι κυρίες που συμμετέχουν σ’ αυτή την Ocean–like ληστεία, προσφέρουν μόνο το γκλαμουράτα ονόματά τους και τίποτα περισσότερο. 
Αλλά είπαμε: πρόκειται για ληστεία από «κυρίες».
INFO
Είδος: Περιπέτεια - Δράσης
Σκηνοθεσία: Γκάρι Ρος  
Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Μίντι Κάλινγκ, Σάρα Πόλσον, Ακουαφίνα, Ριάνα, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ,   Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Tζέιμς Κόρντεν 
Σύνοψη: Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες ... Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου (Κέιτ Μπλάνσετ). Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Μίντι Κέιλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Awkwafina), την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι (Σάρα Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Rihanna) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ). Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Αν Χαθαγουέι), όσο θα βρίσκεται το επίκεντρο της εκδήλωσης της χρονιάς, του Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Στην πράξη, όμως, πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.
Διανομή: Tanweer