14/6/18

Οι Απίθανοι 2 - Incredibles 2

Μια ταινία για τη σημασία των σούπερ ηρώων στη ζωή μας, διότι με αφορμή το κινούμενο σχέδιο, μας πετάνε κατάμουτρα, μέσω του «κακού», ότι ως παθητικοί θεατές σούπερ ηρώων από τους καναπέδες μας, περιμένουμε πάντα κάποιον άλλο να μας σώσει. Γι αυτό και προσπαθεί να επαναφέρει τους Απίθανους στην ενεργό δράση, με την αιτιολογία ότι «τους θέλει το κοινό». 

Το βαθύτερο σχέδιό του όμως, είναι να εξαναγκάσει -μέσα από την τηλεόραση- να βγάλει στους δρόμους πρώτα την Έλεν (την Elastigirl) και μετά τους υπόλοιπους Απίθανους για να τους εξολοθρεύσει οικογενειακώς και να κατακτήσει τον απαθή και βολεμένο κόσμο. 
Με την Έλεν-Elastigirl παρασυρμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, η φροντίδα των Βάιολετ, Ντας και Τζακ-Τζακ αφήνεται στον γίγαντα Μπομπ (Mr Incredible), που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και ταυτόχρονα θα εξαναγκασθεί κι αυτός να βγει στους δρόμους, για να σώσει τον κόσμο μαζί με τα παιδιά.
Κινούμενο σχέδιο πραγματικά για όλη την οικογένεια, με ιστορία γεμάτη απρόοπτα, σφιχτή σκηνοθεσία και μπόλικα εφέ για τους μικρότερους θεατές. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 14/6/18
Είδος: Κινούμενα Σχέδια / Περιπέτεια / Οικογενειακή
Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ 
Μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους και σε 3D
Σύνοψη: Η αγαπημένη οικογένεια υπερ-ηρώων είναι και πάλι εδώ στους «Απίθανους 2», ενώ η Έλεν βρίσκεται εκεί έξω με σκοπό να σώσει τον κόσμο, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες της καθημερινής ζωής στο σπίτι.
Είναι μια δύσκολη μετάβαση για τον καθένα, την ίδια στιγμή που όλη η οικογένεια αγνοεί τις υπερδυνάμεις του μικρού Jack-Jack.
Όταν όμως ένας καινούργιος εχθρός συλλαμβάνει ένα ιδιοφυές, μα επικίνδυνο σχέδιο, οι Απίθανοι θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεργαστούν ξανά με τον Frozone για να νικήσουν,  εύκολο στα λόγια, αλλά όχι στην πράξη, ακόμα κι όταν είσαι ένας από τους «Απίθανους».
Διανομή: Feelgood