12/10/17

Η μεγάλη υπόσχεση – The promise

Ένα ερωτικό τρίγωνο, με φόντο την αρχή του τέλους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη γενοκτονία των Αρμενίων. 
Αξιοπρεπής –και πλούσια σχετικά- παραγωγή, αιχμηρή όσον αφορά στις αναφορές της πάνω στη γενοκτονία των Αρμενίων, δραματικά ισορροπημένη πάνω στα γεγονότα και υποδειγματικά ερμηνευμένη από τρεις γνωστούς ηθοποιούς.  

Ο Όσκαρ Άιζακ υποδύεται ένα νεαρό αρμένιο, που αφήνει πίσω στο χωριό τη μνηστή του για να σπουδάσει ιατρική στην Κωνσταντινούπολη και εκεί ερωτεύεται τη γλυκιά Σαρλότ Λε Μπον, η οποία υποδύεται μια δασκάλα χορού, που είναι λογοδοσμένη σε έναν αμερικανό δημοσιογράφο, που τον υποδύεται ο αγνώριστος από τα μούσια Κρίστιαν Μπέιλ.
Συνολικά, μια αξιοπρεπής ταινία, που καταφέρνει να αποφύγει το χαρακτηρισμό του «φτηνού μελοδράματος» χάρη στους ολοκληρωμένους χαρακτήρες και τις σωστές ερμηνείες, στο λιτό σενάριο που όμως αναδεικνύει την τραγικότητα των γεγονότων και στην αυθεντική αναπαράσταση (περιβάλλον, ντεκόρ και κοστούμια) της εποχής (Κριτική μου στο myFILM.gr)
INFO
Προβάλλεται από 12/10/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Τέρι Τζορτζ
Παίζουν: Όσκαρ Άιζακ, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό
Σύνοψη: Ο Mάικλ, ένας εξαίρετος σπουδαστής ιατρικής συναντά την πανέμορφη δασκάλα χορού Άνα στα τέλη του 1914. Η αρμένικη κληρονομιά τους θα τους φέρει κοντά, αλλά σύντομα εκείνος θα συγκρουστεί με την τωρινή αγάπη της Άνας, έναν Αμερικανό φωτοδημοσιογράφο, που είναι αποφασισμένος να εκθέσει όλη την αλήθεια για τη γενοκτονία των Αρμενίων. 
Όσο η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει, τόσο πιο έντονα οι τρεις τους θα χρειαστεί να τιθασεύσουν τα πάθη τους, προκειμένου να σωθούν.
Διανομή: Feelgood Entertainment