30/3/17

Παράνομες ζωές - Trespass against us

Μια δυνατή ταινία καταδίωξης με θέμα τους οικογενειακούς δεσμούς, τις προκαταλήψεις, το περιθώριο και την παρανομία ως τρόπο ζωής. 
Ο Άνταμ Σμιθ παρακολουθεί με ντοκιμαντερίστικη διάθεση, τα έργα και τις ημέρες μιας περιθωριακής οικογένειας που ζει σε μορφή αγέλης σε ένα από τα ακριβότερα προάστια της Αγγλίας, έχοντας στη διάθεσή του δύο τεράστια ατού: τον Μάικλ Φάσμπεντερ και τον Μπρένταν Γκλίζον στους ρόλους του καταπιεσμένου γιου και αυταρχικού πατέρα, αντίστοιχα. 

Ο Φάσμπεντερ είναι συγκλονιστικός στο ρόλο του ανθρώπου που πιστεύει στην οικογένεια και τις φιλίες, και προσπαθεί να ξεφύγει από τις παρανομίες τις οποίες ο Μπρένταν Γκλίζον θεωρεί έθιμα, καθιερωμένα στη συνείδηση της οικογένειας. Ο πρώτος, παλεύει με τη συνείδησή του ανήμπορος να αντισταθεί στον πατέρα του και ο δεύτερος, επιβάλλεται και κυριαρχεί στην οθόνη με το σκληρό πατρικό ύφος του, που εναλλάσσεται με τη φιγούρα του προσηνή παππού. Ένα ζευγάρι, που αξίζει να δείτε.
Δίπλα τους, η έντονη φυσιογνωμία της Λίντσεϊ Μάρσαλ στο ρόλο της τραγικής μητέρας, που και αυτή πιστεύει στην -έστω και παραβατική-  οικογένεια αλλά θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της. Γύρω τους, η τοπική αστυνομία που προσπαθεί να βρει αποδείξεις για την εγκληματική δράση τους και να επιβάλλει δικαιοσύνη σε ένα ήρεμο εξοχικό περιβάλλον, του οποίου η ηρεμία διασπάται από τις φιγουρατζίδικες δράσεις της φαμίλιας.   
Η ταινία βλέπεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 30/3/17
Είδος: Δράμα
Σκηνοθεσία: Άνταμ Σμιθ
Παίζουν: Μάικλ Φάσμπεντερ, Μπρένταν Γκλίζον, Λίντσεϊ Μάρσαλ, Κίλιαν Σκοτ
Σύνοψη: Τρεις γενιές της διαβόητης οικογένειας Cutler ζουν παράνομα στην καταπράσινη και ειδυλλιακή εξοχή του Gloucestershire της Αγγλίας. Ο καιρός περνάει κυνηγώντας, κλέβοντας και βασανίζοντας την αστυνομία στην καρδιά της πιο ακριβής περιοχής της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Chad βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον σεβασμό για τον πατέρα του, τον Coldy και την επιθυμία να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα του, την Kelly και τα παιδιά τους.  Όταν ο Coldy καταστρώνει σχέδιο να ληστέψει ένα αρχοντικό που βρίθει από θησαυρούς, ο Chad βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πατέρα του ως άξιος γιος και διάδοχος, ή πρέπει να σπάσει τα δεσμά και να χαράξει το δικό του μονοπάτι; Ο νόμος τους καταδιώκει πιο άγρια από ποτέ, ο πατέρας σφίγγει τον κλοιό γύρω από την οικογένεια, οι συντοπίτες είναι προκατειλημμένοι απέναντι τους και ο Chad ανακαλύπτει ότι η μοίρα του ίσως να μην είναι πια στα χέρια του…
Διανομή: Feelgood
Trailer: ΕΔΩ